Khamis, 8 November 2012

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


myMetroHujan berterusan sebabkan tanah runtuh <b>di Batu Ferringhi</b> <b>...</b>

Posted: 03 Nov 2012 12:17 PM PDT

caption image

IMEJ mahasiswa yang terjejas dengan pelbagai isu, kini dipersoalkan lagi dengan kehadiran ragam mahasiswa berperwatakan lembut yang dilihat semakin ketara sejak akhir-akhir ini.

»

LAGI . BESTARI
 • WikiLeaks lawan Britain

  JULIAN Assange diberi suaka politik oleh Ecuador. Pengasas WikiLeaks itu kini berselindung, sejak Jun, dalam bangunan kedutaan Ecuador di London.

 • Belajar atau kerja?

  ANDA menamatkan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) dan kini dalam dilema sama ada untuk terus bekerja atau melanjutkan pelajaran.

 • Siswa dapat pendedahan

  SERAMAI 20 mahasiswa Ijazah Sarjana Muda Perubatan dan Sarjana Muda Pembedahan (MBBS) serta Ijazah Sarjana Muda dalam Sains Perubatan Management and Science University (MSU) melalui pelbagai pengalaman manis dalam program sambil belajar ke Perth, Australia, baru-baru ini.

thumbnail

KETIKA di jalan raya, pastinya mata ini akan menjeling kenderaan sport utiliti (SUV), Nissan Murano ...

»

LAGI . VROOM
 • Hadiah menarik bulan pertama

  SEBANYAK 30 hadiah menarik diberikan pada pemenang bulan pertama, Pertandingan BHpetrol-Celcom-Permanis-HTC-Firefly yang bermula September lalu.

 • Pembersih enjin

  PETROL premium terbaru BHPetrol, Infiniti Advanced2x di pasaran mendapat sambutan baik orang ramai yang memuji kualiti minyak itu.

 • Ford Focus berteknologi pintar

  GABUNGAN bentuk dinamik dengan dipadankan teknologi pintar menaikkan taraf segmen kereta saiz sederhana menerusi model terbaru Ford Focus.

thumbnail

SELEPAS telefon pintar mula menjadi gajet pengguna di dunia sekitar 2004, perkembangan teknologi ...

»

LAGI . it@METRO
 • Desktop game kuasa tinggi

  ASUS mengumumkan desktop game terkini, ROG TYTAN CG8480 yang lengkap dengan sistem operasi Windows 8 dengan kekuatan pemprosesan Intel Core i7 3770K bersama fungsi Turbo Gear yang membenarkan 'overclocking' CPU 4-Core untuk mendapatkan kuasa kelajuan maksimum 4.2GHz.

 • Produk Baru: Windows 8 mula didapati

  RAKYAT negara ini kini boleh mendapatkan perisian sistem operasi terbaru (OS) Microsoft, Windows 8 secara rasmi yang mempunyai antaramuka cukup mengagumkan dan dilihat inovasi paling menarik berbanding siri Windows sebelum ini.

 • Produk Baru: Kamkorder kompak menawan

  SYARIKAT pembuat kamera versatil, GoPro mempunyai model baru HERO3 yang 30 peratus lebih kecil berbanding model kompak syarikat itu sebelum ini.

thumbnail

MATA terpukau melihat keindahan hijau kebun sayur-sayuran dan ladang teh yang dikatakan terbesar di ...

»

LAGI . SANTAI
 • Status hotel hijau

  HEMBUSAN angin sepoi-sepoi bahasa saat bersantai di tepi laut sambil menikmati keenakan air kelapa muda sememangnya cukup menyegarkan.

 • Jom berseronok!

  SANRIO Hello Kitty Town dan The Little Big Club akhirnya membuka pintu menerima kunjungan orang ramai.

 • Khazanah laut berharga

  SUATU ketika dulu, tiada sesiapa dibenarkan singgah di pulau ini termasuk nelayan. Sebelum merdeka, ia dikuasai tentera British.

thumbnail

MINGGU depan kita akan memasuki tahun baru Islam, 1434 hijrah. Peristiwa hijrah Nabi Muhammad SAW ...

»

LAGI . AD-DIN
 • Lebih fokus, bersemangat belajar

  SEJAK dari turun temurun, kismis adalah 'snek' makanan yang digalak pengambilannya terutama bagi pelajar untuk menajamkan minda supaya lebih fokus dalam pembelajaran terutama ketika musim peperiksaan.

 • Ikhlas dalam kerja haji

  KEPULANGAN mereka yang mengerjakan haji biasanya dikaitkan sebagai seorang yang lebih baik. Alhamdulillah, mereka dijemput menjadi duyufurrahman (tetamu Allah) bagi menunaikan haji ke Baitullah pada tahun ini.

 • Dakwah dalam hutan

  SYAHDU dan insaf apabila melihat pelajar tahfiz, Syafiq Aiman Muhd Nashir, 13, membacakan ayat suci al-Quran kepada mualaf Orang Asli, Ibrahim Abdullah, 65, di perkampungan suku Temuan di Kampung Desa Kubur, berhampiran hutan simpan Lembah Jemaloi, Jelebu, Negeri Sembilan, baru-baru ini.

thumbnail

SABAN waktu, peminat hiasan seni rimba sering menantikan idea dan produk baru yang dicetuskan ...

»

Tiada ulasan:

Catat Komen