Ahad, 4 November 2012

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


kembara bersama Awisul, Kelab Kembara... dan pendakian <b>Bukit</b>

Posted: 18 Oct 2012 12:25 AM PDT

.
Trivia :
1) Awisul, sekarang digelar Prof Dr. Awisul, adalah insan yang sering dalam nukilan Dino, ada di sini : Hujan Malam.
2) Kelab Kembara, bukanla sebuah fan club untuk grup band "Kembara" dak M. Nasir, S. Shahlan, dan A. Ali... Kelab Kembara adalah sebuah kelab, yang seakan2 kelab pencinta alam, cuma kelab nih tak kutip sampah, tak tanam pokok, dan jauh sekali berpiket. Kelab ini, hanya memperuntukkan satu hari di hujung minggu, untuk jalanjalan dalam hutan, dan jika ada peluang, mendaki bukit. (bukit sahaja, bukan gunung...!). Bukit yang didakipun, bukit yang ada jalan tar...
.
*****

Kepada dak Dino. Inila gambar aku bersama Awisul. Ko carikla sendiri, yang mana Awisul. Aku, akupun ada di situ.! Yang hensem itula aku.! Yang maco itula jugak aku.! Maka itu aku digelar, Yang Hensem-Maco. (...YHM.!)... menjadi pujaaaaan.!

Ketika itu kami bersiap, berjalan kaki, untuk mendaki. Kami mendaki Bukit Mertajam... berjalan di atas jalan tar. ...di puncak bukit itu ada telecommunication tower. Aku berjalan pantas, menjadi antara orang pertama, di awalnya, apabila separuh jalan, dan udara jadi nipis, aku menjadi perlahan, dan menjadi antara orang yang last sampai. MatChut pun, sebab dia dipaksa olehku untuk berjalan samasama dengan aku...!

Kan aku dah kata... Awisul itu satu dorm dgn aku...!!!
.

.
*****

.

salam.

.

Tiada ulasan:

Catat Komen