Ahad, 25 Mac 2012

09 di kepala batas - Google Blog Search

09 di kepala batas - Google Blog Search


Video : Ceramah Terkini DS Anwar <b>Di Kepala Batas</b>

Posted: 25 Mar 2012 10:07 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Video : Ceramah Terkini DS Anwar Di Kepala Batas ... Foto Saya · TINTA HIJAU DARI KAKI BUKIT: Seorang penyokong setia PAS di lahirkan,membesar dan menetap di KG BERIS PAK ABU JERTIH TERENGGANU.

09 di Batu maung - Google Blog Search

09 di Batu maung - Google Blog Search


Kadar Tol RM7 Jambatan Kedua Pulau Pinang

Posted: 10 Mar 2012 07:27 PM PST

PULAU PINANG – Pemandu kenderaan perlu membayar RM7 untuk menggunakan Jambatan Kedua Pulau Pinang, yang dijangka siap pada September tahun depan, sehingga tahun 2038.

Pengarah Urusan syarikat pemegang konsesi Jambatan Kedua Sdn Bhd (JKSB) Datuk Ir Dr Ismail Mohamed Taib berkata walaupun jambatan kedua yang bernilai RM4.5 bilion itu dua kali lebih panjang berbanding yang pertama, kadar tol yang dikenakan masih lagi sama.

Rancangan asal ialah RM9.40 untuk jambatan kedua memandangkan yang pertama sepatut dinaikkan kepada RM9.

"Memandangkan sekarang ini jambatan Pulau Pinang pertama memang sah pada kadar RM7, jadi, kami akan ikut kadar itu," kata beliau kepada pemberita selepas menyaksikan pemasangan jeti akhir Jambatan Kedua Pulau Pinang di Batu Maung pada Sabtu.

Laporan terdahulu menyatakan yang kerajaan persekutuan telah melanjutkan tempoh konsesi untuk Jambatan Pulau Pinang sehingga 31 Dis, 2038 sebagai pertukaran kepada pembekuan ke atas kenaikan tol.

Ismail berkata Jambatan Kedua Pulau Pinang itu telah lebih 73 peratus siap dan tiada semakan semula ke atas kos pembinaannya iaitu RM4.5 bilion.

Terdapat sejumlah 292 x 2 jeti diperlukan untuk membina bagi jarak menghampiri jambatan, Pemasangan jeti akhir hari ini ialah utara P291, jeti akhir untuk jarak hampiri jambatan itu.

Ini merupakan kerja-kerja di bawah kontrak untuk Pakej Satu dengan nilai RM2.2 bilion oleh CHEC Construction (M) Sdn Bhd.

Ismail berkata dengan baki kontrak bernilai RM170 juta untuk diserahkan, kerja-kerja oleh CHEC terus berjalan lancar dengan pembinaan ikon jambatan "Cable Stayed Bridge" di jarak pengemudian utama.

Untuk Pakej Dua dengan nilai kontrak RM1.55 bilion yang pada masa ini dilaksanakan oleh UEM Builders Bhd, pelancaran Girder 1 dan 2 telahpun bermula dan seharusnya tiba di P268 menjelang akhir bulan ini.

Ismail berkata pelancaran galang kotak bersegmen (SBG) dijangka berterusan dan sampai ke utara P292 pada akhir Jun dan selatan seminggu kemudian.

Beliau berkata pemasangan SBG dari Batu Maung ke P24 jarak pengemudian utama dijangka siap pada 14 Oktober.

"CHEC kemudiannya akan terus membina lapis tebal dek konkrit di P24 dan penutupan akhir kabel kekal pada jarak pertengahan, antara tiang P26 dan P27 pada akhir Mac tahun depan," tambah beliau.

Dengan struktur marin sepanjang 16.9km, Jambatan Kedua Pulau Pinang disifatkan sebagai jambatan terpanjang di Asia Tenggara dan juga terpanjang di dunia yang menggabungkan galas getah redaman tinggi (HDRB) dalam pembinaannya. – BERNAMA

Berita Berkaitan:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

09 di tasek gelugor - Google Blog Search

09 di tasek gelugor - Google Blog Search


WINNABLE SEAT PARLIMEN <b>TASEK GELUGOR</b> - HURAIRA AL <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2012 08:14 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Program santai YB Tan Sri Nor Mohamed Yakcop, Ahli Parlimen Tasek Gelugor di Kampung Belakang Balai Polis Sungai Dua berjalan dengan jayanya dgn kehadiran penduduk untuk berjumpa dgn YB Tan Sri. Ada yg ...

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


jawatan kosong kerajaan: Jawatan kosong <b>di</b> Kompleks <b>Bukit Jambul</b>

Posted: 19 Feb 2012 10:53 PM PST

Jawatan kosong di Kompleks Bukit Jambul

Jawatan kosong Badan Pengurusan Bersama Kompleks Bukit Jambul
Closing date 3 March 2012

Kompleks Bukit Jambul although built in 1997 is still a household name in the Northern Region with a total built-up of 1.1 million sq ft. The 6 storey complex features 413 shops with MyDin Hypermarket, COURTS, KAMDAR and few more being the anchor tenants. Furthermore the complex is renowned for its affordable prices and the availability of the latest wide range of Computers and Mobile phone technology with its accessories and also the trendiest boutiques in the market. With the increasing foot traffic nowadays, each tenant is enjoying a very brisk business at KBJ.

In line with our expansion and rapid business growth in the market, we would like to invite high motivated individual for the postions of :

1.Graphic Designer / Display Artist

Complete advertisement relating this post Jawatan kosong di Kompleks Bukit Jambul

09 di nibong tebal - Google Blog Search

09 di nibong tebal - Google Blog Search


KARNIVAL KERJAYA 2012 <b>DI</b> PULAU PINANG PADA 24 MAC 2012 <b>...</b>

Posted: 19 Mar 2012 06:21 AM PDT

Orang ramai yang ingin mencari pekerjaan dipelawa mengujungi Karnival Kerjaya 2012 anjuran bersama Jobs Malaysia dengan Institut Latihan Perindustrian Arumugam Pillai (ILPAP) di Nibong Tebal Sabtu ini 24 Mac 2012. Program itu akan diadakan di ILPAP, Jalan Bukit Panchor di Nibong Tebal bermula pukul 8.30 pagi hingga 4.00 petang.

Sebanyak 25 syarikat tempatan dijadual menyertai karnival itu dengan menawarkan lebih 900 kekosongan jawatan dalam pelbagai bidang. Pengunjung juga berpeluang mendaftar dengan Jobs Malaysia dan mengikuti program klinik kerjaya yang turut diadakan pada hari itu.

Dalam karnival sehari itu, pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang berminat membuat permohonan masuk ke institusi latihan Jabatan Tenaga Manusia (ILJTM) dan Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) sidang akademik 2012/2013 boleh berbuat demikian melalui aplikasi talian yang disediakan oleh penganjur.

Incoming search terms:

  • karnival kerjaya di pulau pinang 2012 (3)
  • karnival kerjaya 24 mac 2012 (2)
  • karnival kerja pulau pinang 2012 (2)
  • minggu kerjaya 2012 (2)
  • MINGGU KERJAYA BUKIT PANCHOR (2)
  • ilpap (2)
  • ilp arumugam pillai nibong tebal career fair (2)
  • ilp arumugam pillai nibong tebal (2)
  • karnival kerjaya ilp nibong tebal (1)
  • KARNIVAL KERJAYA ANJURAN INSTITUT LATIHAN PERINDUSTRIAN ARUMUGAM PILLAI NIBONG TEBAL & PUSAT JOBSMALAYSIA PULAU PINANG (1)

Tags: , , , ,

Category: INFO SEMASA, Karnival Kerjaya

About the Author ()

Cuba Menjadikan AMMBOI DOT COM Sebagai Laman Blog Perkongsian Pelbagai Maklumat Untuk Tatapan Bersama. Sudi-Sudikanlah Follow Dan Like Page Rakan Ammboi Untuk Mengikuti Perkembangan Isu Semasa Yang Terkini Lagi Terbaik Dari AMMBOI DOT COM! [Info Mungkin Dipetik Dari Beberapa Sumber Yang Dinyatakan | Sebarang Masalah Hubungi : amri0868@gmail.com]

09 di seberang jaya - Google Blog Search

09 di seberang jaya - Google Blog Search


Anak Seberang: (Pics) Pusat Urut <b>Di Seberang Perai</b> Selatan <b>...</b>

Posted: 07 Mar 2012 08:31 PM PST

PUSAT URUT YANG TERLETAK BERSEBELAHAN RESTORAN NASI KANDAR NASMIR SIMPANG AMPAT. UNTUK APA PUSAT URUT INI DI BENARKAN OPERASI PUN TAK TAU. BUKANNYA RAMAI SANGAT ORANG SIMPANG AMPAT YANG SAKIT SAKIT URAT. TAK KAN KEJANG URAT PUN NAK PI MASSAGE. 
MENGAPA KERAJAAN NEGERI MEMBENARKAN ?MENGAPA PENGUATKUASA MPSP TAK AMBIL TINDAKAN SEKIRANYA TIADA LESEN. TANG GERAI MELAYU CEPAT SAHAJA AMBIL TINDAKAN.
PUSAT MASSAGE DI JALAN BUKIT PANCHOR, NIBONG TEBAL. DI KHABARKAN PERNAH DI SERBU OLEH PIHAK POLIS KERANA MELANGGARI SYARAT. 
TUKANG URUT TERDIRI DARIPADA WARGA THAI YANG KATA MEREKA MENAWARKAN PAKEJ TAMBAHAN. URUT ISI LEBIH SEKALI
JV PUN TAWARKAN PUSAT URUT. MENGAPAKAH DAHULU TIDAK PERLU SEMUA INI DAN SEKARANG PULA MEREKA BERIA IA MEMBENARKAN OPERASI RUMAH URUT.
PAS BANGGA DENGAN BANTUAN TAMBAHAN GUAN ENG BANTU SEKOLAH AGAMA DAN GURU KAFA. 
DOSA RUMAH URUT NI SIAPA NAK TANGGUNG?
MENGAPA IANYA DIBENARKAN OPERASI DI ZAMAN PAS DAN PKR BERSATU DENGAN DAP?