Sabtu, 7 April 2012

di negeri pulau pinang - Google Blog Search

di negeri pulau pinang - Google Blog Search


Jawatan Kosong di Kerajaan <b>Negeri Pulau Pinang</b> |

Posted: 01 Apr 2012 09:50 AM PDT

Negeri Pulau Pinang mempunyai Dewan Undangan Negeri dan Majlis Mesyuarat Kerajaan (EXCO) sendiri, akan tetapi kuasanya terhad apabila dibandingkan dengan pihak berkuasa kerajaan pusat. Sebagaimana dengan negeri-negeri Malaysia yang lain, Majlis Mesyuarat Kerajaan mengandungi ahli-ahli yang dilantik daripada parti politik

Read more »

Artikel / berita lain berkaitan:

09 di Batu maung - Google Blog Search

09 di Batu maung - Google Blog Search


Zul Nordin & Zahrain gegarkan <b>Batu Maung</b>, londehkan kebiadapan <b>...</b>

Posted: 06 Apr 2012 09:17 PM PDT


Semalam GPB mengikuti  ceramah  YB Datuk Zahrain Mohd Hashim & YB Datuk Zul Nordin di Kg Sungai Ara di dalam DUN Batu Maung yang diwakili Malik Itik balaci DAP . Pelbagai isu panas didedahkan oleh bekas pemimpin PKR tentang siapa Anwar Ibrahim , sikap chauvinis DAP ,isu kalimah Allah , murtad dan juga BERSIH 3.0.

PAS kini sudah buang negara Islam ..habis macam yang 14 orang

yang difatwa PAS sebagai mati syahid kerana mahu 

menegakkan negara Islam ..

 Zahrain dedahkan Adun Batu Maung Malik Itik hanya boneka DAP.

Pelantikan Malik sebagai YDP MAIPP untuk memudahkan

Guan Eng mengawal hal ehwal agama Islam negeri ini...


Kehadiran lebih 500  penduduk sekitar Batu Maung termasuk penyokong PAS dan  PKR yang ingin mendengar kebenaran mengenai kemungkaran  Anwar dan kezaliman  DAP menandakan sudah ada kebangkitan dan kesedaran  dikalangan orang Melayu  .

09 di nibong tebal - Google Blog Search

09 di nibong tebal - Google Blog Search


MPP Online: 5 orang saja hadir ceramah Hasan Ali <b>di Nibong Tebal</b>..

Posted: 06 Apr 2012 05:00 PM PDT

5 orang je yang datang ceramah Hasan Ali di Nibong Tebal? Biar betul beb... Tapi, itulah ceritanya kalau korang baca dalam blog-blog lembu Pakatan..

Maklumlah.., puak-puak tu mana tahu mengira beb.. Kalau Ostad dorang cakap 1+1 = 3.., confirm dorang percaya bulat-bulat.. Macam tu lah juga dengan isu agama, menonong je percaya apa yang penceramah PAS temberangkan..

Yang sebenarnya, ceramah Hasan Ali dan juga Ustaz Hafiz Nordin di Dataran Sungai Acheh, Nibong Tebal semalam telah berjaya menarik kehadiran lebih 5000 orang..

Sahabat blogger Anak Seberang telah melakukan tugas cemerlang apabila buat live coverage ceramah tu semalam. Terima Kasih kepada beliau yang menyumbangkan beberapa keping gambar ceramah tersebut..

Malam ni Hasan Ali akan berceramah pulak di kubu kuat PAS di Dun Permatang Pasir.. Khabarnya Salleh Man pun akan turun malam ni.. Sesapa yang ada berhampiran tu, jemputlah meramaikan majlis..

Sayangnya gua tak dapat hadir sebab berada di luar kawasan.. Nanti gua suruh staff gua tangkap gambar untuk dikongsikan bersama dengan korang ye..
09 di seberang jaya - Google Blog Search

09 di seberang jaya - Google Blog Search


SharpShooter: Pidato Perdana 901 <b>di Seberang Jaya</b>

Posted: 03 Jan 2012 10:00 PM PST

Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai)
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/

09 di Gelugor - Google Blog Search

09 di Gelugor - Google Blog Search


MMI: LIVE Dari Karnival SkillsMalaysia Tasek <b>Gelugor</b> Pulau Pinang !!

Posted: 01 Apr 2012 12:44 AM PDT

Karnival SkillsMalaysia Zon Utara yang telah masuk hari kedua dan terakhir cukup meriah dengan kehadiran orang ramai yang berkunjung membuatkan suasana menjadi gamat dengan pelbagai bahan yang disediakan.
Karnival yang diberi nama SkillsMalaysia Koridor Utara 2012 bertempat di Dewan Besar Sungai Dua Tasek Gelugor Pulau Pinang turut membariskan pelbagai agensi dan jabatan seperti Jab. Pelajaran Negeri Pulau Pinang,Jab. Tenaga Kerja Negeri Pulau Pinang,Jab. Kebajikan Masyarakat Pulau Pinang,Institut Latihan Jabatan Tenaga Manusia Wilayah Utara,Institusi Kemahiran Belia Negara,Kementerian Belia & Sukan,Pusat Latihan Pengajar & Kemahiran Lanjutan (CIAST),Pusat Latihan KEDA,MODENAS Sdn Bhd,Radio Televisyen Malaysia (RTM),Jabatan Pertahanan Awam (JPAM),Polis Di Raja Malaysia (PDRM),RELA,Tenaga Nasional Berhad,TV3,ROKE Enterprise,Pusat Latihan SP INN,RFC Enterprise,Penworld Machinery Marketing,Telekom Malaysia,NESTLE,Federation Of JPK Accredited Centres (FEMAC),Federation Of Malaysian Manufacturer (FMM) Penang,Bahagian Pendidikan Teknik Vokasional KPM,Penang Skills Development Centre (PSDC),Stella In Advanced Aesthetics Academy,Sime Darby Nursing And Health Science College,RAPID Penang Sdn Bhd dan semua agensi dan syarikat-syarikat yang turut dijemput dan mengambil bahagian.
MMI bawakan live kepada anda gambar-gambar di Karnival SkillsMalaysia sehingga jam 1.00 petang tadi.
Amacam ? Kepada yang berada di sekitar sini anda masih berpeluang untuk hadir dan saksikan sendiri kemeriahan yang terdapat disini.So Apa tunggu lagi ??
MMI Live dari Dewan Besar Sungai Dua.