Ahad, 3 Jun 2012

09 di Bayan lepas - Google Blog Search

09 di Bayan lepas - Google Blog Search


MENANGANI MASALAH PERHENTIAN BAS <b>DI</b> DUN <b>BAYAN LEPAS</b>

Posted: 05 May 2012 07:49 AM PDT

Mengambil tindakan segera dengan turun padang bersama penduduk dan pegawai dari jabatan kejuruteraan MPPP di Saujana Height ,Teluk Kumbar serta Gertak sanggul Dun Bayan Lepas

09 di balik pulau - Google Blog Search

09 di balik pulau - Google Blog Search


Selamat Sampai <b>Di Balik Pulau</b> Penang Serta Kemalangan Bus <b>...</b>

Posted: 25 May 2012 12:02 PM PDT

Salam pagi semua,

Alhamdulillah dah selamat sampai di kg. mertua Balik Pulau, Penang... Walaupun dalam perjalanan pulang tadi di kejutkan dengan berita kemalangan maut melibatkan sebuah bus masuk ke dalam gaung dijalan berbukit menuju ke Balik Pulau.

Dari sumber yang diperolehi tadi.. Kemalangan bus tadi membawa seramai 44 penumpang rombongan jemaah tabliq dari Myanmar untuk ke satu program di Balik Pulau.

Seorang jemaah telah meningal dunia dan 43 lagi cedera...

Semasa aku melalui kawasan kemalangan sekitar jam 1.45 pagi tadi.. Bus yang terlibat dengan kemalangan masih berada dikawasan itu dlm keadaan terbalik dan tersangkut di pokok.. Manakala mangsa semua telah tiada disitu..

Di kawasan Hospital balik pulau masih dipenuhi oleh orang ramai yang menunggu mangsa kejadian..

Daripada apa yang wife aku cakap tadi.. Kawasan tu memang kerap berlaku kemalangan kerana kawasannya berselekoh tajam semasa menuruni bukit.

Gambar kemalangan bus... korang boleh rujuk disini... Kemalangan Bus Masuk Gaung, Balik Pulau Penang

Takziah diucapkan kepada seluruh keluarga mangsa kemalangan.. Alfatihah buat yang meninggal dunia tadi.. Semoga meninggal dalam keadaan syahid.. Amin