Isnin, 11 Jun 2012

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


LI <b>di Bukit Mertajam</b> - Unit Perhubungan dan Latihan Industri (UPLI <b>...</b>

Posted: 26 Apr 2012 11:31 PM PDT

Tuan/Puan,
Untuk makluman Tuan/Puan, tawaran tempat Latihan Industri dibuka bagi sepanjang sesi tahun 2012. 

Tawaran adalah seperti berikut:

Bidang Pengajian: Mekanikal/Elektrikal/Mekatronik

Elaun: RM450.00/bulan
INTERGRATE AUTOMATION SYSTEMS
No 1-14 Taman Seri Delima,
Jalan Seri Delima 2,
14000, Bukit Mertajam, Pulau Pinang,
Tel/Fax : 604-5071934
INTERGRATE AUTOMATION SYSTEMS (PG0253235-U)

09 di Batu uban - Google Blog Search

09 di Batu uban - Google Blog Search


AHLI MAJLIS MPPP: Fwd: Lampu Jalan <b>di</b> Tingkat <b>Batu Uban</b> 1 dan <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2012 09:19 PM PDT

Pekerja Jabatan Kejuruteraan telah membaiki kerosakan di lokasi terbabit yang berpunca daripada kerosakan photocell yang diselenggarakan oleh pihak TNB. Bekalan elektrik telah dihubungkan semula dengan menggunakan timer untuk mengelakkan kerosakan ini berlaku semula. Jabatan sememangnya telah mengambil tindakan untuk mengelakkan kerosakan berulang kali berlaku dan akan membuat pemantauan yang lebih kerap di kawasan terlibat.

From: Rajendran A/L P Anthony
Sent: Monday, June 11, 2012 5:31 AM
To: Iszuree bin Ibrahim
Cc: Patahiyah Bt Ismail; Addnan Mohd Razali
Subject: RE: Lampu Jalan di Tingkat Batu Uban 1 dan Jalan Batu Uban selalu bermasalah dan masih tiada solution penyelesaian.
Jabatan Kejuruteraan akan meneliti semula masalah kerosakan lampu jalan ini dan akan mengambil tindakan segera bagi mengatasinya untuk jangkamasa panjang.

Sent from my iPad
Saya telah beberapakali telah membuat aduan berkaitan masalah ini kepada Rajendran dan mencadangkan supaya mencari penyelesaian masalah yang selalu berlaku di kawasan yang saya duduki dan masalah ini masih berterusan dan tiada penyelesaian. Masalah fius dan selalu litar pintas merupakan punca masalah ini mengikut juruteknik Jabatan Kejuruteraan.

Penduduk sekitar dan JKKK Batu Uban kerap juga mengadu masalah ini kepada saya dan kebimbangan ini berasas disebabkan kawasan ini selalu menjadi target kepada  peragut dan pecah rumah dan tambahan kekerapan berlakunya Lampu Jalan tak berfungsi memberi kesempatan kepada penjenayah untuk melakukan jenayah.

Saya memohon  satu solution buat untuk memberi penyelesaian yang segera tanpa berulang ulang demi keselamatan kawasan ini.

Sekian
Iszuree Ibrahim
Ahli Majlis MPPP

09 di permatang pauh - Google Blog Search

09 di permatang pauh - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: Ingat! Penipuan SPR <b>di Permatang Pauh</b> 2004 <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2012 10:10 PM PDT

WANGSA MAJU 11 Jun: Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mengingatkan setiap jentera pilihan raya Pakatan Rakyat sentiasa berhati-hati dengan penipuan undi menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.
Ini kerana katanya, Datuk Seri Najib Razak akan berbuat apa sahaja termasuklah meneruskan amalan memperalat media dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) untuk mengelakkan kekalahan dalam pilihan raya.
"Pada PRU 2004 di Parlimen Permatang Pauh misalnya, walaupun kiraan undi menunjukkan KEADILAN sudah menang, namun SPR enggan umum manakala media kerajaan keluarkan keputusan konon parti tumbang di kubu kuat sendiri.
"Saya akhirnya diumum menang pada kiraan undi semula sebanyak 590 undi selepas berlakunya penipuan di mana seorang pegawai SPR 'mencuri undi' KEADILAN dan dicampur kepada undi Umno," katanya pada program Demi Rakyat anjuran KEADILAN Wangsa Maju semalam.

Turut serta, Penyelaras KEADILAN Wangsa Maju, Datuk Dr Tan Kee Kwong; Ketua Biro Kebudayaan dan Kesenian Majlis Pimpinan Wanita Pusat yang juga penyanyi, Tengku Intan Tengku Abd Hamid atau lebih dikenali Dayangku Intan, pimpinan Pakatan setempat dan lebih 1,000 rakyat pelbagai kaum.
Azizah turut menegaskan, pentingnya anggota parti patuh arahan termasuk ketika situasi genting dan menolak propaganda pihak kecuali maklumat rasmi dari pimpinan dan saluran penerangan parti.
"Konsisten dengan perjuangan dan yakin Allah sentiasa bersama golongan yang benar dalam perjuangan," katanya lagi.
Pada majlis itu, rakyat turut diberi rawatan perubatan percuma dari lima doktor termasuk Dr Tan sendiri.
Kira-kira 50 ibu tunggal menerima bantuan berupa barang keperluan sumbangan dari Cabang itu.
Sementara Dayangku Intan pula menyanyikan dua buah lagu selain turut berucap menyeru rakyat khasnya orang Melayu menolak Umno pada PRU kali ini.

09 di tanjung bungah - Google Blog Search

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


KLXPRESS - Harga Tanah <b>di</b> Pulau Pinang Melambung Tinggi

Posted: 06 Jun 2012 09:14 PM PDT

GEORGE TOWN: Kekurangan tanah di Pulau Pinang dan tarikannya sebagai salah satu destinasi pelancong serta rumah kedua bagi pesara asing telah menyebabkan hartanah di negeri itu melambung tinggi dengan mencatatkan peningkatan sebanyak 25 peratus sejak lima tahun lalu.

Menurut penilai hartanah, harga yang ditawarkan adalah antara yang tertinggi di Malaysia justeru, Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) mendakwa hanya golongan kaya sahaja boleh tinggal di pulau yang merupakan salah satu warisan dunia.

Menurut tinjauan yang dijalankan The Star, harga unit kondominium di Batu Ferringhi, Tanjung Bungah dan Persiaran Gurney yang menghadap tepi laut di jual pada harga falak, dan ada beberapa kes ia dijual bermula dengan RM2 juta bagi unit yang mempunyai keluasan 1,000 kaki persegi.

Sebelum perang dunia berlaku lagi di pusat bandar misalnya di Campbell Street kawasan tersebut telah diduduki oleh bukan penduduk asal Pulau Pinang.

Mereka telah menukar wajah kawasan tersebut dengan membuka butik hotel dan ada juga mahu menyimpan bangunan disitu kerana kecantikan seni bina mereka.

Harga rumah juga turut meningkat dari RM500,000 pada 2007 kepada kira-kira RM800,000 pada 2012 dengan mencatatkan peningkatkan lebih kurang 30 peratus.

Menurut Pengarah Urusan, Raine & Horne Malaysia, Michael Geh paling tinggi adalah di Pulau Tikus, Persiaran Gurney, Tanjung Tokong dan kawasan kediaman Tanjung Bungah dengan mencatatkan peningkatan lebih daripada 25 peratus bagi harga setiap unit kondominium.

Bagi kawasan lain seperti di Bayan Baru, Sungai Ara dan Minden Heights serta Batu Maung pula harga rumah teres, unit kondominium serta rumah berkembar telah meningkat sekurang-kuranya 25 peratus.

Skim perumahan rumah kos sederhana hanya terdapat di beberapa kawasan sahaja seperti di George Town Perak Road, MacCallum Street, Jalan Burmah dan Sungai Pinang ia belum diperluaskan ke kawasan lain.

"Ini menunjukkan peningkatan lebih daripada 25 peratus berbanding lima tahun lalu. Sebuah apartment yang teletak di sebuah kawasan kejiranan pada 20007 berharga RM180,000 tetapi kini ialah meningkat hingga RM250,00," kata Geh.

Menurutnya, peningkatkan harga rumah yang tinggi mendorong ramai orang membeli rumah di Seberang Perai kerana harga hartanah di sana masih lagi murah sekitar satu pertiga daripada harga hartanah di pulau berkenaan.

"Namun harga hartanah di kawasan tanah besar itu juga sedang meningkat," katanya.

Sebuah pangsapuri di bandar Butterworth pada ketika ini dijual pada harga RM250,000 berbanding RM180,000 lima tahun yang lalu, sementara bagi rumah teres ia menelan belanja sekitar RM500,00 berbanding RM300, 000 pada 2007.

Tambah Geh, ekoran kekurangan tanah dan peningkatan harga bahan mentah harga hartanah di Pulau Pinang dijangka akan terus meningkat pada masa hadapan.

Sementara itu, Pengerusi Barisan Nasional, Teng Chang Yeow berkata ketika pemerintahan kerajaan negeri sebelum ini hanya terdapat satu atau dua projek perumahan utama di kawasan lereng bukit. Namun sejak kerajaan Pakatan Rakyat mengambil alih terdapat banyak projek di kawasan lereng bukit di seluruh pulau tersebut. Beliau berkata garis panduan pembangunan di lereng bukit sedia ada sememangnya mencukupi namun kerajaan negeri patut lebih tegas dalam menguatkuasakannya.


09 di Bukit jambul - Google Blog Search

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


Program Promosi <b>di</b> Mydin <b>Bukit Jambul</b> & Naza Cafe Pulau Pinang!

Posted: 09 Jun 2012 08:10 PM PDT

Alhamdulillah..program promosi filem MOMOK Jangan Cari Pasal pada 9hb Jun di Mydin Bukit Jambul dan Naza Cafe di Pulau Pinang berjalan dengan lancar dan jayanya. bagi pihak produksi filem MOMOK..Jangan Cari Pasal, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih pada Sayang N. Azian, Afisz Aris, Lan M. Nasir, Deejay Ringgo , Sdra Naza, Hemee Wara Dato, Masmunaliza, Pihak Pengurusan Mydin Bukit Jambul, Rakan yang yang tidak dapat saya sebutkan nama mereka di sini dan para peminat di Pulang Pinang dan mereka2 yang telah menjayakan program ini secara langsung dan tidak langsung. Pihak kami akan berada selama sehari lagi (1ohb Jun) di Pulau Pinang dan akan meneruskan program promosi kami di negeri2 sebelah Pantai Timur dan di ikuti sebalah Selatan tanahair. Letih..tapi amat menyeronokkan kerana semua sporting! Terima kasih atas sokongan dan teruskan sokongan anda kepada filem MOMOK..Jangan Cari Pasal.

Daerah Karangasem: Akomodasi Terdekat <b>Di Bukit Jambul</b>

Posted: 07 Jun 2012 08:24 AM PDT  Objek wisata Bukit Jambul di lengkapi dengan areal parkir yang luas dan dekat dengan kawasan Bukit Jambul terdapat sebuah restaurant yang cukup bagus dan besar, serta mampu menampung kapasitas untuk wisatawan yang singgah dalam bentuk grup ataupun rombongan. 
  Nama restaurant tersebut adalah Restaurant Puri Boga, letaknya tidak terlalu jauh dari objek wisata Bukit Jambul. Restoran ini berjarak sekitar 53 km dari bandara Ngurah Rai. dan dapat ditempuh sekitar 1,5 sampai 2 jam. sejumlah menu spesial di restoran ini adalah seperti, gado-gado, ayam goreng, nasi goreng, seafood, serta menu eropa dan tradisional bali, yang disajikan dalam bufee.
  Sembari menikmati keindahan alam pegunungan dan hamparan sawah terasering, serta udaranya yang sejuk, wisatawan juga bisa bersantai dengan menikmati santapan di Coffee Shop "Green Hills".

09 di nibong tebal - Google Blog Search

09 di nibong tebal - Google Blog Search


Anak Seberang: Sehari Bersama MCA Turun Padang <b>Di Nibong Tebal</b>

Posted: 11 Jun 2012 01:01 AM PDT

Banyak tanggapan yang kurang menyenangkan mengatakan parti komponen BN seperti Gerakan dan MCA sekarang ni kurang turun padang dan agak lesu dalam mengadakan program-program untuk menarik sokongan pengundi kaum bukan melayu untuk menyokong BN.

Namun pada hari Sabtu baru-baru ini, telahan itu ternyata silap. MCA Nibong Tebal di bawah Puan Tan Cheng Liang sehari suntuk dari pagi mengadakan program mendekati masyarakat. Pimpinan pusat MCA seperti DS Chua Soi Lek, DS Kong  Cho Ha, DS Ng Yen Yen dan timbalan -timbalan menteri Pusat yang dari MCA dapat meluangkan masa hadir ke pelbagai program yang telah diatur di sekitar kawasan Parlimen Nibong Tebal.

Sambutan yang diterima dari masyarakat kaum tionghua agak memberangsangkan. Aku harap MCA dan Gerakan sekali dapat mengekalkan konsistensi ini sehingga PRU13 berlangsung dan bukan hanya apabila menteri-menteri datang sahaja.


09 di balik pulau - Google Blog Search

09 di balik pulau - Google Blog Search


A Modest Affair -Wedding in <b>Balik Pulau</b> - Ramblings of the <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2012 11:16 PM PDTAwesome Shots from MarkWalker #1 : <b>Balik Pulau</b> + Georgetown

Posted: 10 Jun 2012 05:39 AM PDT

Awesomed* because of its Sticky Bones Affiliate: crizfood.com. Thinking of contributing articles? Non-Halal If you are a pork lover, you are in for a great treat as Sticky Bones from the reputable Morganfield's, Kuala Lumpur, has finally set its [...]