Isnin, 18 Jun 2012

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


Pasar malam hidupkan <b>Batu Ferringhi</b> - Halaman Gambar Menarik <b>...</b>

Posted: 30 Apr 2012 03:02 AM PDT

SUASANA malam di Batu Ferringhi, Pulau Pinang cukup indah. Gemerlapan lampu dari hotel-hotel dan deretan kedai di sepanjang pantai menjadikan tempat tersebut suatu destinasi menarik untuk dikunjungi.

Selain itu pasar malam yang diadakan setiap malam juga dianggap sebagai destinasi wajib kepada pelancong tempatan dan asing yang berkunjung ke Pulau Mutiara.

Terdapat lebih 300gerai di sepanjang jalan sejauh kira-kira 400 meter yang menjual pelbagai cenderamata, pakaian, kain batik dan lukisan dengan harga murah.

Semasa tinjauan S2 di situ, kelihatan ramai pelancong asing dari Arab Saudi, Australia, England dan Indonesia bertali arus 'memburu' sambil tawar menawar harga cenderamata untuk dibawa pulang ke negara masing-masing.

Bukan setakat membeli-belah, mereka juga menjamu selera di restoran-restoran yang menghidangkan pelbagai menu makanan Barat dan Timur.

Pengunjung yang penat selepas berjalan pula boleh melepaskan lelah dengan mendapatkan perkhidmatan mengurut kaki di situ.

Peniaga cenderamata, Joey Ho, 28, berkata, pelancong suka datang ke situ kerana ia merupakan satu-satunya tempat di negeri ini yang menjual pelbagai jenis cenderamata dalam satu lokasi.

"Mereka tidak payah susah-susah untuk pergi ke banyak tempat bagi mendapatkan barangan yang mereka inginkan," katanya.

Seorang lagi peniaga, Azahari Saad, 31, memberitahu, meskipun baru dua bulan menjalankan perniagaan, sambutan yang diterima daripada para pengunjung cukup baik.

Dia yang membuka gerai pameran haiwan eksotik menjelaskan, ramai pelancong suka ke situ kerana suasana dan produk yang ada cukup unik serta menarik.

"Walaupun baharu dua bulan beroperasi, saya mampu memperoleh pendapatan empat angka," katanya.

Sementara itu, pelancong tempatan, Zamri Ahmad, 34, menjelaskan,dia suka membawa isteri dan empat anaknya ke pasar malam Batu Ferringhi untuk membeli-belah.

Dia yang datang dari Perak berkata, barangan di situ boleh ditawar dan jika kena pada caranya, ia boleh dibeli pada harga cukup murah.

"Kualiti barang pula sama seperti yang dijual di kompleks beli-belah malah ada yang jauh lebih baik," ujarnya.

Selain itu, tambah Zamri, isteri serta anak-anaknya suka dengan suasana ceria di situ.

09 di Batu maung - Google Blog Search

09 di Batu maung - Google Blog Search


BERNAMA - Muhyiddin Lawat Pulau Pinang Pada Sabtu

Posted: 15 Jun 2012 01:33 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Pada sebelah petang, Muhyiddin dijadual melawat projek Jambatan Kedua Pulau Pinang dan mendengar taklimat oleh Pengerusi Jambatan Kedua Sdn Bhd Tan Sri Dr Sulaiman Mahbob di tapak projek itu di Batu Maung.

09 di permatang pauh - Google Blog Search

09 di permatang pauh - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: Ingat! Penipuan SPR <b>di Permatang Pauh</b> 2004 <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2012 10:10 PM PDT

WANGSA MAJU 11 Jun: Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mengingatkan setiap jentera pilihan raya Pakatan Rakyat sentiasa berhati-hati dengan penipuan undi menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.
Ini kerana katanya, Datuk Seri Najib Razak akan berbuat apa sahaja termasuklah meneruskan amalan memperalat media dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) untuk mengelakkan kekalahan dalam pilihan raya.
"Pada PRU 2004 di Parlimen Permatang Pauh misalnya, walaupun kiraan undi menunjukkan KEADILAN sudah menang, namun SPR enggan umum manakala media kerajaan keluarkan keputusan konon parti tumbang di kubu kuat sendiri.
"Saya akhirnya diumum menang pada kiraan undi semula sebanyak 590 undi selepas berlakunya penipuan di mana seorang pegawai SPR 'mencuri undi' KEADILAN dan dicampur kepada undi Umno," katanya pada program Demi Rakyat anjuran KEADILAN Wangsa Maju semalam.

Turut serta, Penyelaras KEADILAN Wangsa Maju, Datuk Dr Tan Kee Kwong; Ketua Biro Kebudayaan dan Kesenian Majlis Pimpinan Wanita Pusat yang juga penyanyi, Tengku Intan Tengku Abd Hamid atau lebih dikenali Dayangku Intan, pimpinan Pakatan setempat dan lebih 1,000 rakyat pelbagai kaum.
Azizah turut menegaskan, pentingnya anggota parti patuh arahan termasuk ketika situasi genting dan menolak propaganda pihak kecuali maklumat rasmi dari pimpinan dan saluran penerangan parti.
"Konsisten dengan perjuangan dan yakin Allah sentiasa bersama golongan yang benar dalam perjuangan," katanya lagi.
Pada majlis itu, rakyat turut diberi rawatan perubatan percuma dari lima doktor termasuk Dr Tan sendiri.
Kira-kira 50 ibu tunggal menerima bantuan berupa barang keperluan sumbangan dari Cabang itu.
Sementara Dayangku Intan pula menyanyikan dua buah lagu selain turut berucap menyeru rakyat khasnya orang Melayu menolak Umno pada PRU kali ini.

09 di tanjung bungah - Google Blog Search

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


Babysitter For Hire - <b>Tanjung Bungah</b>, Babysitter/Nanny - Sheryna <b>...</b>

Posted: 17 Jun 2012 04:41 PM PDT

Area: Tanjung Bungah, Penang.
Time: Morning - 7pm.
Preference: From 1 month old infant - 7 years old.
Weekday Rate: RM 750 - 800 (Negotiable).
Overnight / Weekend / Public Holiday Rates & Stays: Sorry, not available. However, once in a while can be negotiated with the necessary rates.
Chinese Christian Baby Sitter.
Experience: 30 years +++.
Contact Information: Annie Ooi. Please call.

1) 3 meals will be provided for child / children.
2) Staying in a condominium with strict security.
3) Pet free, smoke free.
4) Child / children necessities (baby food, milk, clothes, pampers, etc. )
5) Speaks English and Hokkien.
6) Potty training is provided, if required.
7) Off / Holiday: All Public Holidays, Chinese New Year, Christmas and New Year (extra days will be discussed early).
8) Environment: Clean, safe and homely.

I am advertising on behalf of my very kind, loving and independent mum. All kids love her! She has experience in taking care of children if they are sick as well.

You would not regret having my mother is a babysitter for your child / children. If you have any questions, please do not hesitate to ask.

Thank you and hope to hear from you soon.

09 di seberang jaya - Google Blog Search

09 di seberang jaya - Google Blog Search


IPU tidak sihat dicatat <b>di Seberang Jaya</b> 2 | Inimajalah dot com

Posted: 17 Jun 2012 10:58 PM PDT

Kategori

Arkib