Sabtu, 23 Mac 2013

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search

09 di Batu Ferringhi - Google Blog Search


dap dan pas jangan lupa konsert arak <b>di batu ferringhi</b>...kah <b>...</b> - GMC

Posted: 13 Feb 2013 01:35 AM PST


Akibat terlalu nak politikan hiburan PAS terlupa 3juta Konsert arak di Batu Ferringhi..menjangkaui kos Sambutan Perayaan Tahun Baru Cina yang kononnya Najib dimalukan...

kah..kah..kah..kahhhDari sumber mana pula kos pembiayaan Konsert arak tajaan sekutu PAS tersebut??

Dari wang kutipan tabung Memali yang masih berbaki ke?

Dari sumber wang karung dan uncang yang ditadah daripada rakyat ke?

kah..kah..kahh..kahhh

Apakah Konsert arak 3juta tajaan DAP sekutu PAS di Batu Ferringhi Rakyat tidak perlu tahu dari mana sumber jutaan ringgit wang tersebut diperolehi??. 

kah..kah..kah..kahh..kahhh
 kah..kah..kah..khhh..kah..
kah..kah..kah..kah..kahh

Sebenarnya Rakyat  dan seluruh penyokong2 PAS  bukan saja mahu tahu  dari mana sumber 3juta kos konsert arak tajaan sekutu PAS di Bt Ferringhi  diperolehi [sini] ...malah mereka juga mahu tahu kemana jutaan ringgit wang tabung Memali yang telah lesab selama ini..seperti yang didakwa oleh bekas EXCO Pemuda PAS Kedah baru2 ini??? [sini]

kah..kah..kah..kah...
kah..kah..kah..kahhh..kahhhh
kah..kah...kah...kah..kah...kah..kahhh.....selanjutnya...[sini]

Konsert Arak <b>Batu Ferringhi</b> Hanya Untuk Bukan Islam — Suara <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2013 04:13 PM PST

Konsert Arak Batu Ferringhi Hanya Untuk Bukan IslamDARI awal lagi penulis sudah jangka isu penganjuran Konsert Carlsberg di Batu Ferringhi November tahun lepas akan dibangkitkan penyokong UMNO bagi membalas kecaman Pakatan Rakyat terhadap persembahan penyanyi yang popular dengan lagu Gangnam-Style, Psy di majlis Sambutan Tahun Baru Cina BN di Pulau Pinang 2 hari lepas kerana merosakkan moral anak muda.

Walhal persamaannya tidak ada langsung kerana konsert yang dimaksudkan di Batu Ferringhi itu hanya untuk pengunjung bukan Islam, berbanding dengan persembahan Psy yang terbuka untuk semua lapisan masyarakat, termasuk kanak-kanak bawah umur!!

Selain itu, konsert yang turut mendapat tajaan dari syarikat pengeluar minuman Carlsberg dan diadakan dengan kerjasama kerajaan negeri Pulau Pinang itu juga diadakan di kawasan persendirian dan bukan semua orang yang boleh dibenarkan masuk.

Penulis turut dimaklumkan bahawa pemimpin-pemimpin PAS tempatan juga telah memperakukan konsert di Batu Feringghi itu sebagai 'harus' kerana diadakan untuk tujuan yang murni iaitu meningkatkan imej perlancongan negeri tersebut di kalangan pelancong asing.

Sudah tentu bila bercakap tentang perlancongan ini, norma-norma moral yang menjadi sekatan di kalangan rakyat negara kita perlu diketepikan atau negara ini terlepas nikmat dari industri perlancongan yang menjana hasil sebanyak USD 1 trillon di seluruh dunia!!

Difahamkan juga, ada sedikit sebanyak isu berbangkit seperti bunyi yang terlalu kuat dan sebagainya semasa penganjuran konsert tersebut, tapi perkara tersebut adalah terlalu kecil untuk dijadikan isu dan penjelasan sewajarnya juga telah diberikan kepada masyarakat setempat.

Salahnya pada penyokong-penyokong PAS juga yang keterlaluan menyifatkan persembahan Psy itu sebagai acara maksiat.  Maksiat ini istilah 'berat' yang mudah sahaja difahamkan sebagai melibatkan aktiviti seks dan seumpama dengannnya, walhal cerita menyanyi dan menari sahaja pun.

Sepatutnya sebelum mereka mengeluarkan takrifan seumpama itu, buat kerja rumah dan periksa dengan pihak berkuasa negeri, bukan memberi peluru percuma kepada pihak lawan untuk menyerang Pakatan Rakyat semula.

Tak pasal-pasal isu yang telah lama selesai, dibangkitkan semula penyokong lawan untuk menjawab pertikaian moral yang timbul lanjutan dari persembahan Psy Isnin lepas.

Justeru, penulis berharap masyarakat dapat membuat pertimbangan yang sewajarnya berhubung isu ini.  Jangan sesekali biarkan diri kita terpengaruh dengan dakyah UMNO yang sering mencari jalan untuk memesongkan pemikiran masyarakat dari isu sebenar.

Pantai <b>Batu Ferringhi</b>, Pulau Pinang - Eyriqazz.com — Eyriqazz.com

Posted: 23 Jan 2013 12:54 AM PST

Semasa Percutian di Pulau Pinang yang lepas, sempatla jalan-jalan di Pantai Batu Ferringhi, Pulau Pinang. Pantai yang terletak di belakang rumah peranginan milik syarikat.

Pantai Batu Feringhi, Pulau Pinang 1

Pemandangan di Waktu Petang
Pantai Batu Feringhi, Pulau Pinang 2

Pelbagai aktiviti dijalankan di sini antaranya mandi manda, jet ski, payung terjun . Namun, harganya sangatla mahal dan tidak begitu berpatutan. Pantainya pula agak berselut di sebelah petang. Sebelah pagi, barula ok sedikit.
Pantai Batu Feringhi, Pulau Pinang 3

Berselut or tidak, tetap ramai yang mandi manda di sini especially pelancong asing yang menginap di Hard Rock Hotel. Aktiviti menunggang kuda pun ada, cuma seluk poket, tanya selera.
Pantai Batu Feringhi, Pulau Pinang 4

Layan juga jalan-jalan tepi pantai sampai mengintai-ngintai gadis seksi mandi. Hik3, just kidding.
Pantai Batu Feringhi, Pulau Pinang 5

Amboi-amboi, layan jiwang nampak Abang kita sorang ni.


Pantai Batu Feringhi, Pulau Pinang 6

Tenang rasanya dapat mendengar ombak pantai dan alunan sepoi-sepoi udara pantai yang nyaman.


Pantai Batu Feringhi, Pulau Pinang 7

Cantik kan?
Pantai Batu Feringhi, Pulau Pinang 8

Teringin nak main payung terjun, tapi harganya yang sangat mahal i.e. RM60+ membantutkan keinginan.


Pantai Batu Feringhi, Pulau Pinang 9

Dapat naik jet ski pun layan juga. Harganya lebih mahal dari di Port Dickson.


Pantai Batu Feringhi, Pulau Pinang 10

Burung-burung gagak mencari makanan. Overall, rasanya Pantai ini kurang terjaga. Keadaannya yang tidak begitu bersih, lebih-lebih lagi nampak aliran air dari longkang mengalir ke Pantai. Cuba mandi sekali di waktu petang, memang berselut habis kaki. Rasa geli-geli pun ada juga. Umm, Nice to see, not so nice to swim…

Tiada ulasan:

Catat Komen