Rabu, 1 Mei 2013

09 di Butterworth - Google Blog Search

09 di Butterworth - Google Blog Search


When The Sun is Going Down: <b>Butterworth</b> Outer Ring Road

Posted: 24 Apr 2013 11:20 PM PDT

Di suatu senja di bulan April, takdak keja..menunggu masuknya waktu Maghrib dan menanti waktu makan malam bersama yang terchenta. 

Lokasi....somewhere only I know..haha....ya lah sangat. Hang sorang ja la dok pi lepak situ..! 

Okey, tiada rahsia antara kita, lokasinya di BORR, Bagan Ajam. Tiada SLR, mahupun kamera digital di petang itu. Hanya henpon yang sudah mula menunjukkan simptom-simptom untuk diganti baru. Masih mendambakan Experia. Apakan daya...bajet tiada.



Sungguh romantis senja itu. Romantis tak payah tunggu boypren..ada mak bonda dan abam 'remy ishak' pun dah cukup bersyukur, bahagia. Nyaman bayu Selat Melaka yang menepuk tampar dan menyepak (bukan sepak terajang) pipi kami lewat petang itu membuatkan tak terasa nak berganjak dari batu tempat kami melabuhkan punggung. Ceywahh....ayat macam nak ambik minor sastera semester depan!*ohh noo.....
Tempat kami bercengkerama....hehehehe...tiba meniba geli geleman dengan ayat sendiri!
Tak sangka adik hero chek tu..alaaa..si abam 'remy ishak' tu...dia pun suka tengok sunset dan menghayati keindahan alam. Romantik macam kakak dia jugak. Well, ke mana tumpahnya kuah dal kalau tidak ke roti canai...erk~!



Maghrib yang singkat tak baik dilengahkan. Syaitonnirojim dok berkeliaran time ni..banyak la keja dia, busy sungguh nak menghasut kita. Elok la beransur pergi. Nanti, ada masa, ada rezeki, diberikan umur dan kesihatan..kita tembak lagi gambaq sunset okeh! When the sun is going down.......


"Sesungguhnya Allah menahan dan memelihara langit dan bumi supaya tidak berganjak dari peraturan dan keadaan yang ditetapkan baginya dan jika keduanya (ditakdirkan) berganjak maka tidak ada sesiapapun yang dapat menahannya daripada berlaku demikian selain dari Allah. Sesungguhnya dia Maha Penyabar lagi Maha Pengampun." (Fatir, 41)




Love,
Murni Alfathunnisa

XOXO:D
Publish!



Tiada ulasan:

Catat Komen