Rabu, 28 Ogos 2013

09 di Bayan lepas - Google Blog Search

09 di Bayan lepas - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Bayan lepas</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Aug 2013 03:34 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Bayan lepas</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2013 03:22 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Lagi 60 orang ahli PKR keluar parti <b>di Bayan Lepas</b> !!#tolakPR <b>...</b>

Posted: 01 Apr 2013 04:23 PM PDT

Sebanyak 60 anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) dari kawasan Bayan Lepas di sini keluar daripada parti itu dan menyertai UMNO kerana hilang keyakinan terhadap kemampuan parti itu untuk membela nasib rakyat Pulau Pinang.

Wakil kumpulan itu, Mohd Eruwan Yusof, 35, berkata, selama lebih lima tahun bersama dengan PKR, beliau mendapati perjuangan parti itu tidak mempunyai makna untuk rakyat.

"Dahulu kami terlalu ghairah inginkan perubahan kerana itu kami beri sokongan penuh tetapi akhir-akhir ini kami merasakan keadaan di Pulau Pinang ini bukannya bertambah baik sebaliknya menjadi kelam-kabut dan bergolak," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menerima borang keahlian daripada Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Bayan Lepas Syed Ameruddin Syed Ahmad di Flat Taman Emas, Sungai Batu, di sini.

Sementara itu Syed Ameruddin berkata, tindakan Mohd Eruwan dan rakan-rakannya memilih UMNO membuktikan bahawa sokongan rakyat terhadap Umno dan Barisan Nasional kini semakin kuat.

Katanya, rakyat mulai sedar bahawa permainan politik kerajaan pakatan pembangkang hanya membuang masa dan kerajaan negeri itu tidak mampu melakukan sebarang perubahan untuk membela nasib rakyat.

Buka semula siasatan kes beli undi <b>di Bayan Baru</b> — LAMAN KL <b>...</b>

Posted: 10 Jul 2013 06:29 AM PDT

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) digesa membuka semula fail siasatan berhubung dakwaan pembelian undi di Bayan Baru sewaktu Pilihan Raya Umum Ke-13 pada 5 Mei lalu. Pakatan Rakyat Pulau Pinang kesal dengan kenyataan pengarah SPRM Pulau Pinang, Datuk M Samarajoo bahawa siasatan ke atas kes itu ditutup kerana tiada bukti ditemui.

Ahli Parlimen Bayan Baru, Sim Tze Tzin (gambar) berkata, kenyataan tidak boleh diterima kerana pihaknya telah menampilkan beberapa bukti jelas berkaitan pembeliaan undi.

"Kita menyeru SPRM membuka fail siasatan semula, cari bukti bersungguh kerana kita telah nyatakan bukti bergambar berhubung dakwaan ini.

"Kita pergi ke tempat tersebut pada 10 hingga 13 Mei dan mendapati memang terdapat acara membeli undi besar-besaran atau lucky bonus.

"Alasan SPRM mereka tak ada bukti memang tak boleh diterima," kata beliau pada sidang media di lobi Parlimen hari ini.

Beliau berkata, Pakatan Rakyat bersedia memberi kerjasama kepada SPRM sekali lagi jika kes itu dibuka semula.

Terlaris & Terhebat !!! Wangian Pheromones Berkuasa Untuk Memikat Wanita… KLIK SINI
Stor Rumahtangga Terhebat & Terbaik Untuk Suami Dan Isteri… KLIK SINI
Vimax Original MyIdaman Malaysia & Pillsexpert Canada. Gunakan Dengan Yakin… KLIK SINI

"Jika perlu buat laporan semula, kami bersedia asalkan kes ini disiasat dengan betul," katanya.

Tiada ulasan:

Catat Komen