Sabtu, 28 September 2013

09 di Bayan lepas - Google Blog Search

09 di Bayan lepas - Google Blog Search


Empat penyamun larikan kabel elektrik bernilai RM250,000 <b>di</b> kilang <b>...</b>

Posted: 22 Sep 2013 01:51 AM PDT

GEORGE TOWN – Seorang pengawal keselamatan sebuah kilang di Bayan Lepas mengalami detik cemas apabila dikejar empat penyamun bersenjata pisau sebelum diikat dan mulutnya disumbat kain selama tiga jam pada tiang pagar berdekatan premis berkenaan awal hari ini.

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintenden Mohd. Hatta Mohd. Zain berkata, dalam kejadian 3 pagi itu, suspek kemudiannya melarikan enam gulung kabel elektrik bernilai RM250,000 yang terdapat dalam kontena simpanan barang di belakang kilang itu.

"Pengawal keselamatan berusia 47 tahun itu hanya ditemui pada pukul 6 pagi oleh rakannya yang bertukar giliran bertugas.

Walaupun keempat-empat suspek terbabit tidak memakai penutup muka, pengawal keselamatan itu gagal mengecam wajah mereka kerana keadaan terlalu gelap dan kejadian itu berlaku begitu pantas," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata, suspek dipercayai memasuki kawasan kilang berkenaan dengan memanjat pagar dan gerakan mengesan mereka menjadi sukar berikutan kawasan terlibat tidak dilengkapi kamera litar tertutp (CCTV).

Mohd. Hatta meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian supaya menghubungi balai polis berdekatan. – Bernama

Tiada ulasan:

Catat Komen