Sabtu, 12 Januari 2013

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search

09 di Bukit mertajam - Google Blog Search


Polis buru tahanan ambil tebusan <b>di Bukit Mertajam</b> | Anak-Anak <b>...</b>

Posted: 08 Jan 2013 12:00 AM PST


TASEK GELUGOR -  Seorang tahanan yang meloloskan diri Isnin lepas dipercayai menjadikan seorang remaja sebagai tebusan dalam kejadian pukul 11 malam tadi di Bukit Mertajam dekat sini.
 
Tahanan itu dikenal pasti sebagai Mohamad Khairulnizam Abdul Rani dan dipercayai membawa tebusannya Khairul Anas Mohd Fadli, 19, ke kawasan hutan di belakang Sekolah Kebangsaan Indera Muda.
 
"Kita dapat maklumat dari orang awam memaklumkan ternampak salah seorang tahanan iaitu Mohamad Khairulnizam membawa remaja berkenaan menuju ke kawasan hutan di situ. Saksi turut melihat tahanan itu membawa sebilah parang panjang bersamanya," kata Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Abdul Rahim Hanafi pada sidang akhbar.
 
Menurutnya, bapa remaja itu juga membuat laporan polis berhubung kejadian tersebut yang dipercayai berlaku ketika remaja berkenaan dalam perjalanan pulang dari rumah abang iparnya berhampiran tempat kejadian.
 
"Sebaik kita menerima maklumat berkenaan pihak polis menghantar sekumpulan anggotanya ke tempat kejadian dan saya juga telah mengarahkan pihak Pasukan Gerakan Am melakukan rondaan dalam hutan di kawasan itu," katanya.
 
Sementara itu, Abdul Rahim berkata polis berjaya memberkas dua tahanan termasuk seorang yang menyerah diri malam tadi.
 
Mohamad Farid Akhtar, 24, ditahan ketika meminta makanan di sebuah kedai makan di Kampung Petani, Kubang Seman pada pukul 9 malam, manakala Mohd Shahrimi Mohd Noor, 28, menyerah diri di Pasar Awam Penanti pada pukul 10 malam.
 
"Pemilik kedai makan berkenaan menghubungi pihak polis memaklumkan terdapat salah seorang tahanan meminta makanan. Anggota kita dihantar ke kedai makan itu dan didapati lelaki terbabit adalah Mohamad Farid dan kita menahannya.
 
"Ketika ditahan dia dalam keadaan tidak bermaya kerana tidak makan sejak beberapa hari lepas," katanya.


 
Abdul Rahim berkata operasi menjejaki dua lagi tahanan iaitu Hamzani Harun, 37 serta Hisham Abdul Rahman, 39 kini diperhebat dan mereka dipercayai berada di sekitar kawasan Permatang Pauh.
 
Dalam kejadian 9 pagi Isnin, sembilan tahanan yang dalam perjalanan dari Penjara Pulau Pinang ke mahkamah di Butterworth meloloskan diri dengan merampas van polis yang dinaiki selepas memukul dan menolak keluar empat anggota polis pengiring.
 
Dua daripada mereka berjaya diberkas semula berhampiran van polis itu yang ditinggalkan di Kampung Padang Chempedak, Tasek Gelugor manakala dua lagi ditembak mati setelah cuba melarikan diri dengan sebuah kereta di Kampung Padang Ibu di Bukit Mertajam dekat sini pada Khamis.
 
Dua tahanan yang ditembak mati ialah Mohd Fairuz Adam, 31, yang dikenali sebagai Joe Mafia dan Mohd Noor Mustafa, 28, juga daripada geng Joe Mafia.

Sumber: Bernama

IKLAN TEKS: Ingin menyertai produk Etiqa Takaful serendah RM70? Sekitar Kuala Pilah. Telefon 0123280345 untuk temujanji. Jangan pandang remeh pada sesuatu yang anda rasa tidak perlu sekarang. Suatu hari nanti pasti anda terasa menyesal. Yang anda rasa tidak perlu ini sebenarnya yang akan memberikan sesuatu yang terbaik kala kesempitan.

09 di Batu uban - Google Blog Search

09 di Batu uban - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Nov 2012 09:22 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Batu uban</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Nov 2012 09:45 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

kampung tertua terjejas - Kpg <b>Batu Uban</b> | AHLI MAJLIS MPPP

Posted: 02 Sep 2012 08:26 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]"Nan Intan singgah di Batu Uban sementara satu lagi bahtera, yang juga dikenali dengan Nakhoda Bayan singgah di Bayan Lepas. Bahtera ketiga iaitu Nakhoda Kecil singgah di Jelutong. "Beliau merupakan orang paling ...

di negeri pulau pinang - Google Blog Search

di negeri pulau pinang - Google Blog Search


PERASMIAN BANGUNAN BARU JABATAN BELIA DAN SUKAN <b>...</b>

Posted: 11 Jan 2013 03:33 AM PST

Pembinaan bangunan baru Jabatan Belia & Sukan Negeri Pulau Pinang ini merupakan salah satu keperihatinan Kementerian Belia & Sukan Malaysia kepada Belia-belia di Negeri Pulau Pinang. Bangunan baru ini telah selamat di rasmikan oleh Y.B. DATO' SRI AHMAD SHABERY CHEEK (MENTERI BELIA DAN SUKAN MALAYSIA). Perasmian Bangunan baru ini telah dirasmikan pada 11 Januari (Jumaat) pukul 9 pagi. Ternyata kehadiran Menteri Belia dan Sukan Malaysia telah di sambut dengan kehadiran ramai Belia Pulau Pinang. Bangunan ini mempunyai kemudahan seperti berikut :
-KAWASAN PAKIR UNTUK PENGARAH DAN KAKITANGAN
-1 BILIK GERAKAN DAN 3 BILIK MESYUARAT
-1 BILIK GERAKAN SRATEGIK
Bangunan ini terletak di alamat :
KOMPLEKS BELIA DAN SUKAN NEGERI PULAU PINANG,
BATU UBAN, 11700 GELUGOR, PULAU PINANG.
TELEFON : 04-6581369    FAKS : 04-6581369
09 di jelutong - Google Blog Search

09 di jelutong - Google Blog Search


SEKOLAH KEBANGSAAN <b>JELUTONG</b>: HARI ORIENTASI TAHUN 1 <b>...</b>

Posted: 31 Dec 2012 08:19 AM PST

Sekolah Kebangsaan Jelutong mengucapkan selamat datang kepada murid- murid Tahun 1 sesi persekolahan 2013.
Program ini telah diadakan pada 31 Disember 2012 yang lalu. Program ini telah dirangka dengan tujuan membantu murid- murid menghadapi perubahan diri dalam keadaan transisi dari pendidikan tidak formal sama ada di rumah ataupun di pra sekolah ke pendidikan secara formal di Tahun 1. Dengan itu, adalah diharapkan murid- murid yang datang dari pelbagai latar belakang sosio- ekonomi, persekitaran dan pengetahuan akan dapat menyesuaikan diri dan bersedia meneruskan pembelajaran di sekolah.
Berikut beberapa paparan gambar yang sempat dirakam sepanjang program ini;

09 di Gelugor - Google Blog Search

09 di Gelugor - Google Blog Search


Bilik untuk disewa <b>di gelugor</b> | Rumah Sewa

Posted: 22 Nov 2012 07:11 PM PST

Publish date: November 23, 2012 3:20 am
Contact Name: MD Yusuf Idris
Region: Pulau Pinang
Location: Sungai Gelugor
Phone: 0174567084
Tags:

terdapat dua bilik untuk di sewa Di sebuah banglo 3 tingkat

Bilik tersebut di tingkat 3 sebuah rumah banglo di sungai gelugor.
Laluan asing kepada tingkat 3, complete privacy daripada Tuan Tanah.

Hanya untuk wanita muslim.

bilik pertama: masterbedroom dilengkapi dengan tandas dalam bilik (RM350)
bilik kedua: Middle room (RM300)

Dekat dengan usm hanya 1km. Parking senang.

Fully Furnished.

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

09 di seberang jaya - Google Blog Search

09 di seberang jaya - Google Blog Search


Nakhoda Nurani: Ketakutan Menjelma <b>Di</b> Zon Fear Factor Sunway <b>...</b>

Posted: 08 Jan 2013 12:11 AM PST

Ketakutan Menjelma Di Zon Fear Factor Sunway Carnival Mall Seberang Jaya

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();