Sabtu, 2 Februari 2013

09 di Ceruk Tok Kun - Google Blog Search

09 di Ceruk Tok Kun - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di Ceruk Tok Kun</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2013 11:11 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Ceruk Tok Kun</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Nov 2012 11:40 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di Ceruk Tok Kun</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Sep 2012 11:24 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

No Zo No Zonomi! | downgila

Posted: 26 Aug 2012 07:29 AM PDT

Nokharommmmmm ini lah lagu yang paling comel dan sesuai didengar oleh kutu kutu yang berada di ceruk tokkun dan yang baru lepas kena buang kerja.

Takyah sedih sedih! Happy Happy Happy!!!

Kamu kamu to nyan nyan nyan nyan funyan!!!! ARGHHHH$@@!!!HJHL&^QDDHo9UWUIE!!(!@EED

Ceramah Nurul Izzah <b>di Ceruk Tok Kun</b> 1 Ogos - Kerabu Bersuara

Posted: 30 Jul 2008 04:25 AM PDT

Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah dijangka mendedahkan peristiwa di sebalik cerita terbaru bapanya, Dato' Seri Anwar Ibrahim sempena 'Ceramah Kemerdekaan' di Galeri Perjuang, Ceruk Tok Kun, Bukit Mertajam pada 1 Ogos ini.

Beliau akan berceramah bersama Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) KeADILan, Badrul Hisyam dan Ahli Parlimen Parit Buntar, Dr Mujahid Yusuf Rawa bermula jam 9.00 malam.

Menurut Ketua Angkatan Muda KeADILan Bahagian Bukit Mertajam, Aidi Rafizul Idrus, program tersebut merupakan 'roadshow' pertama diadakan dan akan berakhir di Parlimen Lembah Pantai pertengahan bulan Ogos nanti.

"Program pertama bermula di kediaman Dato' Seri Anwar Ibrahim di Ceruk Tok Kun dan akan berakhir di Parlimen Lembah Pantai pertengahan Ogos ini," katanya pada Harakahdaily.

Selain menceritakan beberapa siri fitnah terhadap bapanya, Puteri Reformasi itu juga bakal menerangkan isu semasa yang melanda negera serta keanggkuhan beberapa Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) sepanjang persidangan parlimen.

Sementara itu, Badrul Hisyam pula dijangka meneruskan cabarannya terhadap Ahli Parlimen Rembau yang juga menantu Perdana Menteri, Khairy Jamaludin yang terus mengongkong pemerintahan sekarang ini.

Manakala Dr Mujahid pastinya akan memberi penerangan tentang isu yang hangat diperkatakan iaitu muzakarah antara PAS dan Umno.

"Adakah isu muzakarah ini ditimbulkan oleh Umno untuk meraih simpati rakyat terhadap kekalahan parti mereka, memerangkap PAS atau cuba memecah belahkan perpaduan dalaman parti itu?" tambah Aidi yang juga Setiausaha KeADILan Bahagian Bukit Mertajam. - mns_

ziarah anak Shahrul <b>di Ceruk Tok Kun</b>, 29 September <b>...</b> - Usrah GBS

Posted: 03 Oct 2010 06:10 PM PDT

Assalamualaikum semua GBSian,

minggu lepas usrah GBS berkesempatan melawat dan meraikan kedatang seorang lagi bakal ahli GBS iaitu Hana Yusra.

 Hana Yusra lahir pada bulan ramadhan yang baru sahaja berlalu. Kini Shahrul sudah ada sepasang anak lelaki dan perempuan.GBS mendoakan keluarga akhi Shahrul dimurahkan rezeki dan diberkati Allah selalu.
Terima Kasih atas jamuan nasi goreng dan cucur udang yang sedap. Alhamdulillah

09 di Batu uban - Google Blog Search

09 di Batu uban - Google Blog Search


Ibnu Hasyim: <b>Batu</b> Asas Menara Masjid Bt <b>Uban</b> PP Dihancurkan.

Posted: 27 Jan 2013 06:15 PM PST 

Pulau Pinang 27 Jan 13: Batu asas pembinaan menara Masjid Jamek Batu Uban, Pulau Pinang yang akan dirasmikan oleh TG Nik Aziz telah dipecah dan dihancurkan oleh individu yang tidak bertanggungjawab awal pagi tadi.

Ketika menghubungi Ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), Iszuree Ibrahim beliau sendiri mengesahkan tanpa memberitahu siapa punya angkara.

"Pagi tadi sebelum subuh salah seorang anak qariah ternampak batu asal yang siap dibina selepas Insyak semalam runtuh. 
"Ia adalah permainan individu yang tidak senang dengan kehadiran Datuk Nik Aziz untuk melawat Masjid tertua di Pulau Pinang.  Apa pun kami sedang menyiasat," tegasnya.

Menurut Iszuree,  pembinaan menara masjid amat penting sebab selama ini masjid berkenaan tidak mempunyai menara. Sempena lawatan Tuan Guru Nik Aziz ke Pulau Pinang untuk berceramah pada malam ini di Sungai Nibung bersama Ketua Menteri, Lim Guan Eng, maka pihak masjid menjemputnya untuk makan tengahari di samping bertemu rakyat Batu Uban.

Mereka berada dalam dilema kerana terpaksa pindah akibat pembangunan oleh sebuah syarikat kroni Umno untuk projek perumahan.

Sementara itu mempelawa rakyat negeri Pulau Pinang melawat Kelantan yang didakwa terlalu miskin oleh Kerajaan Barisan Nasional (BN). (Sumber Harakah)

09 di kepala batas - Google Blog Search

09 di kepala batas - Google Blog Search


Hangit Blog: Kerusi Pak Lah <b>Di Kepala Batas</b> Direbut Reezal Merican?

Posted: 09 Oct 2012 07:40 PM PDT

.

Perebutan untuk Kepala Batas berlaku dalam Umno

Tun Abdullah Ahmad Badawi telah menjadi ahli parlimen Kepala Batas sejak tahun 1978 namun ada kemungkinan beliau tidak akan bertanding sebagai calon dalam pilihanraya umum akan datang.
Pilihan raya umum akan datang dijangka menjadi perlawanan sengit untuk membentuk kerajaan Malaysia baru. Beberapa kerusi di seluruh negara cenderung untuk menjadi pertempuran hangat oleh sebab dimenangi dengan majoriti tipis. The Malaysian Insider melihat beberapa kerusi panas ini dalam apa yang dikatakan pilihan raya sengit untuk memerintah Malaysia.
BUTTERWORTH, 10 Okt — Bandar sepi Kepala Batas, jauh dari hiruk-pikuk ibu negeri Pulau Pinang George Town atau Butterworth, adalah sebuah perbandaran yang semakin meningkat di utara Seberang Perai dengan Dewan Millenium sebagai mercu tanda utama.
Walaupun peningkatan dalam pembangunan perumahan baru sehingga infrastruktur di bandar kecil, orang-orang di sana kekal sebagai komuniti rapat yang menjaga diri mereka sendiri. Dan salah satu yang paling terkenal sudah pasti bekas perdana menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi.
Abdullah yang lebih dikenali sebagai Pak Lah, telah menjadi ahli parlimen kawasan ini semenjak tahun 1978.
Bekas Perdana Menteri yang bertutur secara lemah lembut itu masih sangat dihormati dan dipandang tinggi oleh orang Kepala Batas, menurut ahli Barisan Nasional (BN) tempatan.
"Malah, walaupun beliau bukan seorang calon dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang, apa yang beliau perlu lakukan adalah membuat penampilan dan menyokong sesiapa yang bertanding dan BN pasti akan mengekalkan kerusi itu seperti tahun-tahun sebelumnya," katanya.
Malah, keyakinan yang telah membawa kepada kerusi dianggap sebagai "laluan langsung ke Parlimen" telah menyebabkan perebutan dalaman bagi barisan Umno tentang siapa yang harus menggantikan Abdullah. "Ini adalah kerusi pasti-menang jadi sudah tentu beberapa pemimpin Umno kini bersaing untuknya," kata sumber.
Beliau berkata pemimpin-pemimpin Umno tidak bimbang tentang kemungkinan PAS boleh merampas kerusi itu dari mereka pada masa pilihan raya.
"Kepala Batas, walaupun banyak perkembangan, masih banyak kawasan luar bandar dan di kawasan luar bandar, orang berfikir secara berbeza jadi, tidak salah bagi Umno untuk berfikir bahawa ini adalah kerusi pasti-menang," katanya.
Beliau menambah bahawa orang-orang di kawasan luar bandar, terutamanya masyarakat Melayu, adalah sekumpulan orang yang setia dan apabila mereka merasakan bahawa mereka telah dijaga dengan baik, mereka akan mengundi kerana mereka merasa terhutang budi. Bagi 34 tahun lalu, orang itu adalah Abdullah.
Walaupun Reezal seolah-olah menjadi calon yang paling mungkin bagi menggantikan Abdullah, bekas ADUN Bertam, Datuk Hilmi Abdul Rashid turut melobi bagi kerusi tersebut. Terdapat cakap-cakap bahawa Datuk Zainal Abidin Osman, sepanjang jalan dari Nibong Tebal, boleh terjun ke kerusi tersebut oleh kerana hubungan rapat dengan Abdullah.
"Sudah tentu sekarang Abdullah tidak lagi bertanggungjawab, Zainal tidak akan mempunyai peluang yang lebih berbanding Reezal atau Hilmi terutama apabila keputusan itu terpulang kepada ketua Umno dan perdana menteri Datuk Seri Najib Razak," sumber dalaman parti berkata.
Dengan jelas, Abdullah terganggu dengan pergaduhan dalaman ini. Dalam ucapannya baru-baru ini, beliau menggesa ahli-ahli Umno untuk meletakkan kepentingan parti melebihi kepentingan diri bagi memastikan kemenangan BN dalam pilihan raya akan datang.
Beliau dilaporkan berkata bahawa dia tidak mahu melihat pergaduhan dalaman di kalangan ahli-ahli kerana ia boleh melemahkan parti, menyebabkan huru-hara dan menggambarkan Umno sebagai sebuah parti sombong.
Jika pemimpin Umno mengetepikan kepentingan diri, Reezal akan menjadi pertaruhan terbaik kerana masih muda dan muncul lebih mampu untuk berkhidmat.
"Penduduk mahu melihat perubahan seperti dijanjikan oleh BN jadi akan menjadi bijak bagi BN meletakkan beberapa muka-muka baru untuk menunjukkan mereka melakukan perubahan kepimpinan dan memberi laluan kepada golongan muda memimpin," sumber yang lain berkata.
Reezal mungkin akan melawan setiausaha Pemuda PAS Pulau Pinang, Ustaz Afnan Hamimi Taib Azamudin yang disebut-sebut bakal bertanding di kawasan parlimen Kepala Batas.
Dalam PRU 2008, Abdullah telah dicabar PAS oleh Mohd Subri Arshad dan menang dengan majoriti 11,246.
Hampir 75 peratus pengundi di sini adalah Melayu dan salah satu faktor penting untuk menguasai kerusi itu adalah untuk memenangi hati orang Melayu.
Seorang pemerhati politik tempatan berkata bahawa orang Melayu luar bandar mudah gembira dan kini dengan semua pemberian dalam Bajet baru, mereka pasti menjadi lebih pro-BN.
"Mereka adalah orang yang mudah jadi dengan semua pemberian kepada mereka seperti BR1M dan subsidi telefon pintar, mereka akan menjadi sangat gembira dan akan mengundi dengan sewajarnya," katanya.
Bagaimanapun, beliau menegaskan bahawa orang-orang di kawasan Bertam, kawasan yang kebanyakannya Cina, akan menjadi lebih sukar bagi. Orang Cina membentuk kira-kira 21 peratus pengundi di kawasan itu.
Tetapi Bertam hanya membentuk sebahagian kecil daripada 21 peratus sebagai kawasan kebanyakannya pengundi Cina, Kampung Selamat, adalah kubu kuat BN. Ini adalah kerana terdapat lebih 80 ladang babi di kawasan itu dan penternak babi ramai masih bimbang dengan PAS dan dasar Islam mereka.
Afnan sememangnya perlu untuk meyakinkan pengundi bukan Melayu bahawa PAS, sebagai salah satu komponen gabungan Pakatan Rakyat (PR), boleh berkhidmat kepada mereka seperti BN.
Tidak dikenali oleh orang BN, Afnan telah membuat kehadirannya dirasai dengan membuat lawatan di kawasan pilihan raya tersebut di kawasan-kawasan kebanyakannya orang Melayu; menganjurkan pelbagai acara komuniti dari memberi ceramah sertamenyampaikan bantuan kepada mereka yang memerlukan.
Ahli perniagaan muda ini, yang dalam usia 40-an, bersikap mesra dan merendah diri maka tidak hairanlah beliau agak disukai oleh beberapa penduduk di kawasan itu walaupun hakikatnya dia bukan dari Kepala Batas tetapi dari Bukit Mertajam.
"Kami telah mendapat penerimaan cukup baik daripada pengundi setakat ini, jadi kami yakin bahawa pada masa ini, kita hanya mungkin dapat merampas kerusi ini dari BN," kata seorang ahli PAS. Namun begitu samada populariti yang semakin meningkat di peringkat akar umbi boleh diterjemahkan kepada undi masih belum dapat dilihat./~TMI

09 di tasek gelugor - Google Blog Search

09 di tasek gelugor - Google Blog Search


Ceramah Hassan Ali bangkit semangat orang Melayu <b>Tasek</b> <b>...</b>

Posted: 24 Jan 2013 12:52 AM PST
TASEK GELUGOR  24 Januari -  Semalam satu program  Ceramah Islam Melayu & Raja  anjuran JATI  telah diadakan di Simpang Empat Permatang Buloh , Tasek Gelugor . Ia menampilkan penceramah Pengerusi Jaringan Muslimin P.Pinang Ustaz Hafiz Mohd Nordin & Pengerusi JATI  Datuk Dr Hassan Ali .  
Turut hadir ke ceramah ini ialah Ahli Parlimen Tasek Gelugor Tan Sri Nor Mohamad Yaakob dan Ketua UMNO Bahagian Tasek Gelugor , YB Shahbudin Yahya .

Kehadiran umat Islam dianggarkan sekitar  500  orang yang hadir  walaupun penyebaran maklumat ceramah berkenaan tidak meluas dan masa yang singkat. 

 Didalam ceramah tersebut,  Ustaz Hafiz Nordin  yang mengupas mengenai  pentingnya perpaduan ummah dikalangan umat Islam  dan isu kalimah Allah yang dicetuskan oleh Guan Eng untuk digunakan dalam bible bahasa Melayu . Malah beliau juga turut mempersoalkan tindakan pihak berkuasa & kerajaan yang tidak bertindak tegas mengambil tindakan terhadap Guan Eng & Karpal Singh yang terus menghina Islam dalam isu kalimah Allah ini . 

Dr Hassan Ali pulak dalam ceramahnya banyak mendedahkan ancaman murtad yang berleluasa untuk memesongkan akidah umat Islam serta isu kalimah Allah yang hangat dipolitikkan oleh pembangkang menjelang PRU 13 . 
IdaMan: Rahman Mydin Berucap Di Pentas PAS, <b>Di Tasek Gelugor</b>

Posted: 03 Dec 2012 05:13 AM PST


TASEK GELUGOR: Bekas Pengerusi Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM), Datuk Seri Rahman Maidin bersedia jadi ombak untuk memghempas benteng pantai sehingga pecah.
(Rahman Mydin berucap di pentas PAS di Tasek Gelugor)

Ujarnya, "biar pecah benteng lama yang sudah tidak kukuh.  Kita bina kembali dengan benteng yang kuat dan padu.

"Jika digambarkan suasana di lautan saya pilih ombak sebab ombak dia boleh bersihkan pantai bahkan bukan setakat bersih dia boleh hancurkan benteng yang tak kukuh, " ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditanya selepas berucap di majlis makan malam anjuran Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Pulau Pinang dengan kerjasama PAS Kawasan Tasek Gelugor di Taman Desa Murni, Sungai Dua Semalam.

Ini adalah antara majlis awal Rahman selepas mengumumkan penyertaannya ke dalam PAS.

Rahman menyerahkan borang penyertaannya ke dalam PAS malam Ahad lalu di Batu Pahat, Johor.

Kemasukannya ke dalam PAS memberikan semangat baru berdasarkan pengalaman luas beliau dalam perniagaan dan juga media.

Rahman pernah menjadi Pengerusi MRCB, syarikat yang mengawal media utama negara ketika itu.

Benteng usang

"Sudah sampai masanya, benteng usang diganti supaya rumah atau pokok yang ada berdekatan pantai dapat diselamatkan.

"Jika ombak kuat berlaku di tengah lautan pun tegasnya, alunanya boleh menenggelamkan kapal besar yang muatanya berlebihan.

"Kemasukan saya dalam PAS bukan untuk apa-apa tujuan melainkan ingin membantu PAS bersama Pakatan Rakyat menjatuhkan Barisan Nasional (BN) pada pilihanraya umum ke 13 nanti, " katanya yang juga bekas Pengerusi Dewan Perniagaan Melayu Pulau Pinang.

Berucap sama dalam program tersebut ialah Timbalan Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu, Ahli Parlimen Batu, Tian Chua dan Pengerusi DHPP Pusat, Hu Pang Chau. harakahdaily

09 di Bayan lepas - Google Blog Search

09 di Bayan lepas - Google Blog Search


Dua suspek tikam pemandu bas kilang <b>di Bayan Lepas</b> dicari <b>...</b>

Posted: 10 Nov 2012 12:06 AM PST


BALIK PULAU – Polis sedang mencari dua lelaki bagi membantu siasatan berhubung kejadian seorang pemandu bas kilang maut ditikam dalam pertengkaran di hadapan sebuah kilang di Taman Perindustrian Bayan Lepas, Fasa 4 dekat sini Khamis lepas.


Ketua Polis Daerah Barat Daya, Supt Hatta Md Zin berkata mereka ialah A. Movin Naidu, 21, dari Lebuh Sungai Burung 2, Balik Pulau dan rakannya R. Thinakaran, 24, dari Taman Nyaman Indah juga dari Balik Pulau.


Beliau berkata usaha mengesan mereka sedang giat dijalankan dan berharap orang ramai yang mengenali mereka agar menghubungi mana-mana balai polis.


"Movin Naidu yang baru sahaja tamat pengajian di sebuah kolej swasta di di sini dan rakannya yang tidak bekerja dipercayai masih bersembunyi di sekitar Pulau Pinang," katanya kepada Bernama.


Beliau berkata siasatan awal mendapati mangsa S. Suresh Raja, 37, ditikam berikutan telah menunjukkan isyarat lucah kepada suspek sebelum berlaku pertengkaran.


Sementara itu Hatta berkata polis juga telah menahan seorang wanita berusia 20-an dua hari lepas bagi membantu siasatan kes berkenaan dan direman sehingga 15 Nov ini.


"Wanita yang ditahan itu berada bersama dua lelaki berkenaan semasa kejadian. Polis berjaya menahannya di Balik Pulau bagi membantu siasatan kejadian terbabit," katanya dan menambah kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.


Mangsa yang mengalami kecederaan parah di bahagian pinggang dan bahu maut ketika dalam perjalanan ke hospital.- Bernama

09 di tanjung tokong - Google Blog Search

09 di tanjung tokong - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung tokong</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jan 2013 01:52 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

jom pancing lepak tepi laut: memancing <b>di tanjung tokong</b>

Posted: 03 Jan 2013 03:03 AM PST

Oleh kerana, blog ni, hilang dan jumpa semula, jum kaknab update mancing kat tanjung tokong, penang. tapi lama dah, sebab blog ni blog mancing, kaknab takut nostalgia memancing hilang, kaknab abadikan dalam blog ni,

tanjung tokong, ialah tempat kaknab dibesarkan, sudah tentu penuh dengan nostalgia, kalau pi sana kaknab macam semut, jumpa sapa pun mesti tegur punya. seronok kan kalau kita pi tempat yang kita kenai satu kampung. tanjung tokong banyak berrubah, pantai dan lautnya pun banyak yang berubah, sekali air bah sekali pantai berrubah, di tanjung tokong ada bena satu benteng  panjang sebagai benteng jika berlaku tsunami, pot memancing yang cantik, tetapi, nak naik kena tunggu air surut, nak turun balik pun kena tunggu air surut semula, memang lece, maknanya kena tunggu seharian, kena bawa bekal air dan makanan yang banyak kalau tidak kebuluran, kena bawa sejadah juga untuk sembahyang. jum kita tengok gambarnya.

BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung tokong</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jan 2013 02:07 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Tanjung</b> Park Condominium, Tanjong <b>Tokong</b>, RM <b>...</b> - IProperty

Posted: 29 Jan 2013 06:16 AM PST

Jalan Tanjung Tokong, 10470 Tanjung Tokong, Penang, Tanjung Tokong, Penang

Description

Tanjung Park Condominium is a luxury condominium in Tanjong Tokong, Penang. Completed in 2004 on freehold tenure, it comprises two 25-storey blocks. Each standard unit has a floor area ranging from 950 sq ft to 1,080 sq ft while executive units range from 1,937 sq ft to 2,400 sq ft. Maintenance fee is at RM0.18 per sq ft.
The luxurious Tanjung Park development comprises 285 units in two 25-storey blocks and 14 Townhouses.

Its unique layout architectural features are inspired by classical French architecture. With all units elevated on top of a podium, every unit enjoys the impressive seaview of Penang's famed gurney bay.

Amenities at its vicinity includes numerous schools, banks, healthcare facilities, shopping centre and an array of public transport that offers convenience for owners.


Similiar properties you might be interested in:

Here are some other properties that match the same criteria as the one you are looking at

Latest Condo/Serviced Residence in Penang For Saleview more >>
Latest Condo/Serviced Residence in Penang For Rentview more >>

09 di tanjung bungah - Google Blog Search

09 di tanjung bungah - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di tanjung bungah</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jan 2013 01:38 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Review Flamingo Hotel by the Beach, <b>Tanjung Bungah</b> Penang | KL <b>...</b>

Posted: 01 Dec 2012 11:26 AM PST

Percutian ke Pulau Pinang kali ini membawa kami ke Flamingo Hotel by the Beach yang terletak di Tanjung Bungah. Kedudukan hotel ini yang terletak di tepi pantai membuatkan percutian kali ini lebih santai sambil menikmati keindahan pantai di Pulau Pinang. Selain lokasinya di tepi pantai, Flamingo Hotel juga terletak berdekatan dengan Batu Ferringhi iaitu lebih kurang 7km atau 15 minit perjalanan dengan kereta. Selain itu, antara tempat-tempat menarik yang boleh dilawati di sekitar atau berdekatan dengan Hotel Flamingo Penang ialah Toy Museum (300m), Gurney Drive (6km), Pasar Chowrasta (9km), Nasi Kandar Line Clear (9km), Nasi Kandar Beratur (10km), Georgetown Heritage Sites (10km), Fort Cornwallis dan Padang Kota Lama (10km), Komtar (10km), Chew Jetty (11km), Bukit Bendera (13km) dan Penang Butterfly Farm (14km).

Setibanya kami di sana, urusan check-in berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah. Kami telah menempah bilik deluxe seaview yang mempunyai pemandangan cantik Selat Melaka.

Lobi Hotel Flamingo Penang

Pemandangan indah Selat Melaka yang dapat dilihat melalui bilik deluxe seaview kami.
Deluxe Seaview Flamingo Hotel

Bilik deluxe seaview ini dilengkapkan dengan katil twin, internet WIFI dan televisyen LCD. Biliknya juga adalah agak luas mengikut standard kami. Bilik deluxe ini telah dihias dengan menggunakan konsep moden. Katilnya juga agak besar dan selesa. Biliknya juga tidak menggunakan carpet, sebaliknya menggunakan tiles. Walaupon mungkin sedikit sejuk lantainya tetapi dapat menghindar bau karpet yang busuk.

Bedroom Hotel Flamingo

LCD TV Flamingo Hotel Penang

Bilik deluxe seaview ini turut disertakan dengan sarapan untuk 2 orang dewasa. Disebabkan musim cuti sekolah, restoran waktu sarapan pagi agak padat dengan ramai orang menyebabkan ada makanan yang telah habis dan lambat untuk diisi semula. Anda mungkin perlu menunggu untuk mendapatkan meja sekiranya anda turun lewat untuk sarapan.

Selain itu, Hotel Flamingo turut dilengkapkan dengan sebuah kolam renang yang besar.

Hotel Flamingo

Kolam Renang Flamingo Hotel Pulau Pinang

Swimming pool at Hotel Flamingo Penang

Hotel Flamingo Outdoor

Sekiranya anda tidak berminat dengan kolam renang anda boleh berjalan-jalan di pantai yang terletak bersebelahan dengan hotel. Pantainya bersih dan cantik. Selain itu turut disediakan kerusi rehat untuk pengunjung hotel berehat sambil menikmati pemandangan pantai.

Beach at Flamingo Hotel Penang

Pantai Hotel Flamingo Penang

Di lobi hotel turut disediakan lounge untuk pengunjung hotel berehat sambil menikmati makanan ringan dan minuman.

Lounge Hotel Flamingo

Kemudahan parking turut disediakan untuk tetamu hotel.

Flamingo Hotel By The Beach Penang

Harga bilik deluxe seaview adalah RM328++ pada musim cuti sekolah. Untuk harga terkini anda boleh semak di laman web Flamingo Hotel atau laman web tempahan hotel seperti Agoda dan Booking.com. Harga biliknya nampak macam agak mahal tetapi realitinya itulah harga hotel di Pulau Pinang semasa cuti sekolah. Sekiranya anda inginkan harga yang murah, anda perlu bercuti di luar peak season.

Keseluruhannya hotel ini sesuai sekiranya anda inginkan bilik yang luas dan berdekatan dengan pantai. Harganya juga lebih murah jika dibandingkan dengan hotel di Batu Ferringhi. Lokasinya juga strategik kerana terletak di tengah-tengah antara Batu Ferringhi dan Georgetown. Sekiranya anda ingin ke pasar malam Batu Ferringhi anda cuma perlu memandu kereta ke sana yang mungkin mengambil masa 15 minit sekiranya jalan tidak sesak. Banyak kemudahan tempat letak kereta disediakan di sana. Bagi yang ingin mencari makanan di luar, anda memerlukan kereta kerana tidak banyak kedai makanan yang berada dalam walking distance dari hotel. Walaubagaimanapon, sekiranya anda datang menggunakan kereta, anda boleh memandu ke bandar Georgetown lebih kurang 15 minit untuk menikmati nasi kandar dan sup yang boleh didapati dengan mudah di Pulau Pinang.

 
Flamingo Hotel by the Beach
Jalan Tanjung Bungah
11200 Tanjung Bungah, Penang, Malaysia

Telephone 604 8927 111

Koordinat GPS: U 5.466549 T 100.288555

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About

Terima kasih kerana membaca blog ini. KL Urbanite merupakan blog peribadi dan disini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat berguna seperti review makanan, destinasi pelancongan menarik, tips dan pelbagai berita terkini mengenai pelancaran produk di Malaysia.

Invite kami untuk membuat liputan tentang restoran anda, hotel anda, destinasi pelancongan dan produk anda. Anda boleh menghubungi saya melalui email atau laman sosial di bawah. Bagi yang tidak mahu terlepas entri terbaru kami anda boleh mengikuti atau Like kami di laman facebook KL Urbanite.

09 di permatang pauh - Google Blog Search

09 di permatang pauh - Google Blog Search


OutSyed The Box: Hot News : Anwar Quitting <b>Permatang Pauh</b>, Lari <b>...</b>

Posted: 24 Jan 2013 05:10 AM PST

AIDC quotes pro-Pakatan newspaper Sinar Harian here .  You can also go direct to the Sinar Harian report here.  (Please check it out for yourself  - its a front page report).  Here is the Sinar Harian report anyway :
 • Anwar pertahan kerusi Permatang Pauh?
 • Anwar Ibrahim membayangkan kemungkinan dirinya tidak akan kekal bertanding di kerusi Parlimen Permatang Pauh pada (PRU13).
 • Anwar berkata kemungkinan besar beliau tidak bertanding di kerusi tersebut yang sinonim dengannya sejak menceburi politik 30 tahun lalu.
 • "kemungkinan besar saya masih diminta untuk pertimbangkan satu dua kawasan lain," katanya yang juga Ketua Umum PKR.
 • Bagaimanapun, Anwar enggan menyatakan kerusi yang bakal dipertimbangkan itu.
"..saya masih diminta untuk pertimbangkan satu dua kawasan lain.." is typical Anwar Ibrahim bullshit. Pasal apa pula siapa pun nak minta hang ? You are already the Leader of the Opposition. You are already the Ketua Umum of the Parti Keadilan Rakyat. You decide where you want to sit, stand, squat, sh*t or do whatever it is that fancies people of your persuasion. 

Permatang Pauh has been synonymous with Anwar Ibrahim for the past 30 years - since Anwar first joined UMNO in 1981. It is where he was born. Now he feels that he has to run away to another kawasan? Ayoyo tambi. Apa sudah jadi?

Here is some analysis by Gelagat Anwar Blog on why he is running away from Permatang Pauh.
 • sambutan pengundi Permatang Pauh terhadap Anwar tidak seperti dahulu lagi.
 • "Permatang Pauh bukanlah lagi kubu kuat Anwar Ibrahim."
 • "Program dan ceramah Anwar tidak lagi 'dilambung-lambung' macam dulu. 
 • dalam satu program baru ini, ada yang duduk dalam kereta sahaja. Tak ada sambutan hangat. Tidak ramai orang Permatang Pauh hadir.
 • "Kebanyakannya 'diimport' dari Tasek Gelugor dan Batu Kawan. 
 • sebulan lepas di Taman Perda, Bukit Mertajam, hanya 20 orang hadir. Anwar cabut, tak jadi berceramah.
 • 21 Januari Anwar rungsing kehadiran Dr Mahathir ke parlimennya itu.
 • "Special instruction kpd inner circle – buat analisa selepas lawatan Mahathir 
 • Anwar rasa tak sedap kawasan meletakkan banner Mahathir secara terbuka.
 • "Anwar cukup terperanjat apabila dimaklumkan kehadiran lebih 6,000 orang.
 • "Lebih mengecewakan semua ini disusun oleh Ibrahim Ali. Injured politician
 • Tapi mampu kumpul 6,000 orang. Shit." lapornya.  
I have already blogged about this a few times. That RM500,000 white ambulance which Khalid Ibrahim has got for Anwar (using money from we dont know where) has backfired. It is not popular. It looks like an ambulance. Now they have painted the bus red - it looks like a red coffin at the tokong tanah perkuburan. 
Whatever the colour of his ambulance (white, red, black) it never attracted the crowds. The guy simply does not attract the crowds anymore.
His problem in Permatang pauh actually began with the Sodomy 2 Trial involving that Coffee Boy. Not only Permatang Pauh but top ABIM leaders have decided to abandon Anwar after that  Sodomy 2 trial.  I can point names and name fingers but I dont want to embarass them. They have switched sides now. 
This is the real story. 20 people turn up to hear Anwar ibrahim talk in Permatang Pauh. 50 people is now a good crowd. 200 people is an overflowing crowd. With photoshoppe, these figures can be multiplied.
If Anwar Ibrahim runs away from Permatang Pauh, where will he run away to? Here is the secret folks - he cannot win in any Malay majority constituency.  Anwar can only win in a safe Chinese majority seat. This means he can take over Ipoh Barat (or Timur?) from Lim Kit Siang. Or Lim Guan Eng can give him a DAP safe seat on Penang Island.
This means that the DAP will hold Anwar Ibrahim by the cojones. He will be at the beck and call of the DAP.  This also means that the clock would have gone full circle. In his earlier days as an ABIM firebrand, Anwar Ibrahim was known as an ultra-ultra Malay and not very user friendly towards the Chinese at all.  Urban legend says that when Chinese taukehs came to see him, Anwar would ask them, 'Lu mahu apa?'  
What a turn of events. Now Anwar Ibrahim the ultra-ultra Malay has to go begging to the DAP for a Chinese majority safe seat.  
After he was kicked out of UMNO Anwar Ibrahim found out that Malaysia has substantial numbers of extremely stupid Chinese and Indians who were willing to support him. There were also extremely clever Chinese and Indians who saw an opportunity in exploiting Anwar Ibrahim to split the Malay vote in this country. 

Anak Sungai Derhaka: Gerakan jatuhkan Anwar <b>di Permatang Pauh</b> <b>...</b>

Posted: 02 Feb 2013 05:00 AM PST

Kurang pasti pula aku siapa yang berbohong dalam hal ini, samada wartawan dari Berita Harian yang menokok tambah atau bekas Ketua Wanita PKR Pulau Pinang yang menokok tambah bagi menyedapkan ceritanya..

Atau sememangnya telah berlaku persempadanan semula kawasan pilihanraya oleh SPR.

Dari apa yang dilaporkan oleh Berita Harian ini Kampung Anwar Ibrahim iaitu Cherok Tok Kun berada dalam kawasan Parlimen Permatang Pauh.

Baca laporan dari Berita Harian di bawah ini..


Kalau korang nak tahu.. Kampung Anwar itu.. iaitu Cerok Tok Kun bukanlah terletak dalam kawasan Parlimen Permatang Pauh yang diwakili oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim..

Ianya terletak di dalam kawasan Parlimen Bukit Mertajam bersempadan dengan kawasan Parlimen Permatang Pauh..

Nak buat ceritapun.. buatlah research sikit....

Kalau Kak Min nak tahu.. gerakan jatuhkan Anwar tu tak ada.. tapi gerakan jatuhkan calon UMNO/BN bagi Parlimen Permatang Pauh ni dah bermula..

Sebabnya Najib dah meletakkan calon payung terjun untuk menentang Anwar di Permatang Pauh dan dalam masa yang sama mengenepikan beberapa orang pemimpin senior UMNO yang dah lama berkecimpung dalam UMNO Permatang Pauh..

Terbaru.. Jumaat lalu calon tersebut telah dibenarkan menyampaikan khutbah Jumaat di sebuah Masjid dalam kawasan DUN Penanti tanpa tauliah...

Kan salah tu....

Siapa punya cadangan tu?

09 di nibong tebal - Google Blog Search

09 di nibong tebal - Google Blog Search


TKM Pulau Pinang Mansor bertanding <b>di Nibong Tebal</b> – Perak Today

Posted: 18 Nov 2012 10:08 AM PST

Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menamakan Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang I, Datuk Mansor Othman sebagai calon PKR bagi kerusi Parlimen Nibong Tebal.

Kerusi itu dimenangi oleh Tan Tee Beng dalam pilihan raya umum 2008 tetapi keluar PKR setahun kemudiannya untuk menjadi wakil rakyat bebas.

Tan (kanan), yang merupakan bekas pemimpin Pemuda Gerakan, kemudiannya menyertai parti KITA tetapi dipecat daripada parti awal tahun ini. KITA ditubuhkan oleh bekas pemimpin PKR, Datuk Zaid Ibrahim.

Bercakap dalam ceramah yang dihadiri kira-kira 2,000 di Sungai Udang malam tadi, Anwar memohon maaf kerana beliau yang memilih Tan bertanding di situ, sambill menambah, kali ini parti itu memilih seorang yang telah teruji dan berpengalaman.

Mansor mungkin berdepan dengan pengerusi Umno Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman, yang tewas hilang kerusi itu kepada Tan dengan majoriti 3,087 undi pada 2008.

"Oleh kerana kita akan berdepan dengan ketua Umno negeri, maka kita akan hantar ketua PKR negeri, Datuk Mansor, untuk bertanding di sini," kata Anwar disambut tepukan gemuruh hadirin.

"Kita mahu Datuk Mansor membantu kita apabila kita menang Putrajaya dalam pilihan raya umum akan datang."

Mansor bertanding dua kerusi?

Dengan Mansor, yang merupakan ADUN Penanti, bertanding kerusi Parlimen, maka tidak jelas sama ada beliau akan digugurkan sebagai timbalan ketua menteri sekiranya Pakatan mempertahankan Pulau Pinang.

Bagaimanapun, bekas pensyarah universiti itu boleh bertanding di dua kerusi – mempertahankan DUN Penanti serta untuk merampas kembali Tebal Nibong.

Mansor baru-baru ini terbabit dalam kontroversi apabila rakaman audio sat mesyuarat tertutup dibocorkan dalam sebuah blog dan kemudiannya disiarkan di TV3.

Audio mesyuarat pada bulan Mac di kalangan beberapa pemimpin PKR tempatan mendedahkan Mansor menggambarkan Ketua Menteri Lim Guan Eng sebagai sombong, angkuh dan "tokong".

Pemimpin lain yang berucap di ceramah malam tadi termasuk Lim, Mansor, timbalan ketua PKR negeri, Law Choo Kiang dan ketua Solidariti Anak Muda Malaysia, Badrul Hisham Shaharin.

- Malaysiakini

09 di balik pulau - Google Blog Search

09 di balik pulau - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di balik pulau</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jan 2013 05:26 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG PENANG: 09 <b>di balik pulau</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jan 2013 03:12 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Penang and <b>Balik Pulau</b> | FOODTRAIL

Posted: 13 Jan 2013 05:26 AM PST

Unbelievable! Where has the time gone? Since returning from Penang, and my last post which was only a week ago, I hardly have the time to write my next post with time taking me to Brisbane on a work conference for 3 days. Hopefully life will return to its normality with almost half of January gone.

It seems my last trip to Penang on 23rd December 2012 was a long time ago, but it was only 3 weeks. I remember when I arrived at the Melbourne International Airport for my MAS flight to Penang via KL (Kuala Lumpur) on a Sunday mid morning, there was a large crowd of mainland Chinese (China) tourists. The proportion of the Chinese at the airport at that time outnumbered the caucasians – at the checkin counters, immigration counters and VAT counters for GST refund. I could have mistaken myself at a Chinese airport. The fact was there were a couple of departure flights to China! Melbourne has become a popular tourist and investment destination for the mainland Chinese. I can spot them from a distance.

I was glad and relieved once I made it through the immigration. Going through the airport – queuing, waiting, bag checkin, immigration, body search, X-ray scanning, hand luggage drug swipe, answering questions, flights delay – all those are quite daunting for any travellers. And, travelling during the Christmas festive season is the worse time with a busier airport. But the thoughts of arriving at my destination was worth all the travel pains that came with it.

I spent my entire Christmas and New Year almost 2 weeks break in Penang, with a trip up to Penang Hill and a country visit to Balik Pulau. I spent a fair bit of time waking up early in the morning and taking a stroll along the coast near where I stayed – the east coast of Penang island overlooking a small island, Pulau Jerejak ("Pulau" means Island). P1080574 P1080593 P1080647 P1080654 P1080666 P1080675 P1080679 P1080685 P1080696 P1080703The weather in Penang during my visit was surprisingly pleasant. Much better than I can remember – it was breezy with cool evening and morning with a mildly hot temperature in the afternoon and lower humidity than normal. Some morning were the best I can remember – an experience of a visible large full moon setting behind a distant hill, and an eagle feeding its morning catch of a small wetland monitor lizard on top of my building. P1090038 P1090040 P1090042 P1090048My partner and I revisited Balik Pulau on this trip by taking a RapidPenang bus for a fare of only Malaysian Ringgit $2.70 (less than AUD$1) from Queensbay. Bus number 401E. Balik Pulau is located on the western side of the island – probably the last remaining old township on the island that managed to escape the big developers massive commercialism and destruction. The municipal surrounding is rich in history and cultural values with vast pasture farmlands of fruit plantations, herb farms, goat farm, paddy fields and traditional Chinese and Malay  fishing villages. It is an inland township close to the west coast of the island with stunning surrounding hills, state forests and the best sunset view. I love Balik Pulau and its layback lifestyle. But, land on the island has become so scarce that before long Balik Pulau may grow and prosper into another big satellite town due to its proximity to Penang second bridge opening in the middle of this  year 2013. P1090055 P1090057 P1090062 P1090064 P1090075 P1090079 P1090081 P1090082 P1090083 P1090084 P1090090 P1090091 P1090101 P1090103 P1090104 P1090109 P1090117There are historic buildings and place of worships from the 1882 water fountain in the middle of the town to period colonial mosque, church and Chinese temple. The historic water fountain has 2 lion heads where water runs into the smallest roundabout.P1090126 P1090127

Balik Pulau is well known for its Penang laksa – Asam Laksa and Siam Laksa at the Nan Guang kopitiam. A bowl cost Malaysian Ringgit $3.50 or AUD$1.20. This coffee shop is also popular with its Nutmeg juice with sour plum, which is an unusual acquired taste but refreshing for the hot and humid weather.P1090072P1090071P1090065 P1090068P1090074P1090123This side of the main street in Balik Pulau has predominantly Chinese shops.

The other two streets from the roundabout have mostly Malay and Hindu Muslim shops. That was where I came about a Malay coffee shop in front of the roundabout, simply called the "Restoran Roundabout", that sells nasi campur (rice with curries) and the traditional mee goreng and mee rebus. It was a first time I have tried the mee goreng in this shop. It was probably one of the best mee goreng I had so far in Penang. Perfect with a glass of hot "teh tarik". P1090139 P1090132Balik Pulau reminded me so much about my time living in the countryside of Tasmania. It feels layback and relax with a slower pace and lesser traffic. One day I hope to come back again to Balik Pulau and explore this part of the island a bit further.

In the next posts, I will write on the few restaurants that I have visited in my last Penang visit. Though I spent most of my meal eating the Penang famous street food.

Guan Eng claims RM75bil project in <b>Balik Pulau</b> does not exist ABN <b>...</b>

Posted: 13 Jan 2013 11:47 PM PST

GEORGE TOWN, Jan 14 (Bernama) — The proposed RM75-billion mixed development project in Balik Pulau reported by a newspaper simply does not exist, Penang Chief Minister Lim Guan Eng said today.

"There is no such project," he said when asked to comment on residents' concern over the reported proposed huge development in Balik Pulau.

A newspaper had reported, under the heading "Mega project on stilts", that a proposed 2,833-hectare mixed project comprising industrial, commercial and residential units was sending chills down the spines of conservationists.

It was also reported that the development, comprising electrical and electronic and oil and gas industries, tank farming, government administration
offices, schools, hotels, residential areas, parks and an artificial beach would all be on stilts.

"The project simply does not exist. I do not know why certain parties are trying to smear the state government's name," Lim said.

He said the developer should obtain approval from the federal government before the state government considered the project and it (the state government) also reserved the right to make a decision. — BERNAMA