Sabtu, 1 Februari 2014

09 di Bayan lepas - Google Blog Search

di Bayan lepas - Google Blog Search

09 di Bayan lepas - Google Blog Search


Sajian Restoran Cina Muslim <b>Di Bayan Baru</b> Lazat - MyNewsHub <b>...</b>

Posted: 27 Dec 2013 09:46 PM PST


PULAU Pinang sememangnya terkenal dengan gelaran syurga makanan dalam kalangan pelancong ke pulau mutiara itu sejak sekian lama.

Hidangan seperti Pasembor, Char Kuey Teow dan Nasi Kandar sudah popular dengan beberapa lokasi ikon di pulau itu seperti Line Clear dan Restoran Kapitan yang sering menjadi tumpuan ramai masing-masing kerana hidangan Nasi Kandar dan Beriyani mereka.

Pada 24 Disember lepas, rombongan 18 wakil media dari Kuala Lumpur tiba di Pulau Pinang dibawa oleh Tourism Malaysia tiba di Pulau Pinang pada kira-kira pukul 1.30 tengahari.

Rombongan disambut oleh Pegawai Tourism Malaysia Pulau Pinang Mohd Yusoff Hashim dan dibawa ke sebuah restoran masakan cina muslim yang bernama Chinese Muslim Restaurant (CMR) terletak di D'Piazza Mall di Bayan Baru, Pulau Pinang.

Premis CMR telah pun mendapat kelulusan halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bagi memastikan kualiti makanan dan kebersihan kekal terjamin mengikut syariat Islam pada Januari 2013.

Masakan di restoran itu dihasilkan oleh Chef muslim yang diambil bekerja dari wilayah autonomi Islam di Ning Xia, China.

Untuk rekod, Ningxia adalah sebuah kawasan Muslim yang terbesar di China.

Wakil media di jamu dengan masakan Ikan Siakap, sayuran ala China yang sungguh sedap dan menyelerakan.

Selesai menjamu selera makan tengahari, para wakil media bergambar bersama dengan petugas restora CMR yang cukup mesra. – MYNEWSHUB.MY

CMR02

CMR03

CMR04

CMR05

Oleh : IBNU KHUSAIRY ARIS

Sajian Restoran Cina Muslim Di Bayan Baru Lazathttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR01.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR01-150x150.jpgAuthor MNH Terkini,

PULAU Pinang sememangnya terkenal dengan gelaran syurga makanan dalam kalangan pelancong ke pulau mutiara itu sejak sekian lama. Hidangan seperti Pasembor, Char Kuey Teow dan Nasi Kandar sudah popular dengan beberapa lokasi ikon di pulau itu seperti Line Clear dan Restoran Kapitan yang sering menjadi tumpuan ramai masing-masing kerana hidangan...

PULAU Pinang sememangnya terkenal dengan gelaran syurga makanan dalam kalangan pelancong ke pulau mutiara itu sejak sekian lama. Hidangan seperti Pasembor, Char Kuey Teow dan Nasi Kandar sudah popular dengan beberapa lokasi ikon di pulau itu seperti Line Clear dan Restoran Kapitan yang sering menjadi tumpuan ramai masing-masing kerana hidangan Nasi Kandar dan Beriyani mereka. Pada 24 Disember lepas, rombongan 18 wakil media dari Kuala Lumpur tiba di Pulau Pinang dibawa oleh Tourism Malaysia tiba di Pulau Pinang pada kira-kira pukul 1.30 tengahari. Rombongan disambut oleh Pegawai Tourism Malaysia Pulau Pinang Mohd Yusoff Hashim dan dibawa ke sebuah restoran masakan cina muslim yang bernama Chinese Muslim Restaurant (CMR) terletak di D'Piazza Mall di Bayan Baru, Pulau Pinang. <strong>Premis CMR telah pun mendapat kelulusan halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bagi memastikan kualiti makanan dan kebersihan kekal terjamin mengikut syariat Islam pada Januari 2013.</strong> <strong>Masakan di restoran itu dihasilkan oleh Chef muslim yang diambil bekerja dari wilayah autonomi Islam di Ning Xia, China.</strong> Untuk rekod, Ningxia adalah sebuah kawasan Muslim yang terbesar di China. Wakil media di jamu dengan masakan Ikan Siakap, sayuran ala China yang sungguh sedap dan menyelerakan. Selesai menjamu selera makan tengahari, para wakil media bergambar bersama dengan petugas restora CMR yang cukup mesra. - <strong>MYNEWSHUB.MY</strong> <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR02.jpg"><img class="size-full wp-image-223823 aligncenter" alt="CMR02" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR02.jpg" width="519" height="287" /></a> <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR03.jpg"><img class="size-full wp-image-223824 aligncenter" alt="CMR03" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR03.jpg" width="520" height="293" /></a> <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR04.jpg"><img class="size-full wp-image-223826 aligncenter" alt="CMR04" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR04.jpg" width="521" height="292" /></a> <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR05.jpg"><img class="size-full wp-image-223827 aligncenter" alt="CMR05" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR05.jpg" width="519" height="287" /></a> Oleh : <strong>IBNU KHUSAIRY ARIS</strong>