Jumaat, 4 April 2014

09 di permatang pauh - Google Blog Search

09 di permatang pauh - Google Blog Search


KHUTBAH JUMAAT <b>DI PERMATANG PAUH</b> KAITKAN PESAWAT <b>...</b>

Posted: 14 Mar 2014 03:38 AM PDT

Nama je Ustaz  tapi cakap  langsung tak guna otak dan mengikut nafsu  .   

Mimbar Jumaat hari ini menjadi medan untuk mereka membuat teori fitnah   mengaitkan misteri kehilangan pesawat MH370 dengan  sistem kehakiman negara di mana  Mahkamah Rayuan telah memutuskan Anwar bersalah sehari sebelum kejadian kehilangan pesawat.

Ia berlaku di Masjid Semilang , Seberang Jaya  dan ia tidak disenangi jemaah yang hadir yang menyifatkan khatib ini cuba meraih simpati politik dan  menghina keluarga mangsa penumpang pesawat. 

Ia dikongsi oleh wartawan RTM , Sdr Zackhi Ahmad Suri di status facebook yang dukacita tindakan khatib ini .

Sewajarnya semua masjid digalakkan melakukan solat hajat dan berdoa agar penumpang dan pesawat MH370 ditemui dalam keadaan selamat. Tetapi ia bertukar menjadi pentas politik dengan mengaitkan kehilangan pesawat MH370

GPB difahamkan aduan kepada  Majlis Agama Islam P.Pinang telah dibuat anak kariah yang kecewa dengan tindakan khatib berkenaan  yang sesuka hati  mengunakan mimbar masjid untuk politik dan lebih dikesali menghina ahli keluarga mangsa penumpang pesawat MH370 .

** seruan mimbar masjid seharusnya lebih kepada perpaduan dan penyatuan ummah  bukan mencetuskan perbalahan dan pepecahan semasa Islam .

.

Tiada ulasan:

Catat Komen