Ahad, 11 Mei 2014

09 di Gelugor - Google Blog Search

09 di Gelugor - Google Blog Search


peguam suspek membunuh kekasih jadi calon <b>di</b> prk bukit <b>gelugor</b>

Posted: 10 May 2014 12:30 AM PDT

Akhirnya, DAP telah mengumumkan calon mereka untuk Pilihanraya Kecil Bukit Gelugor.Calonnya ialah Ramkarpal Singh, anak kepada Karpal Singh.

Untuk rekod, Ramkarpal Singh merupakan peguam kepada Cheong Teik Keon, seorang lelaki yang didakwa di Mahkamah Majistret di atas pertuduhan membunuh teman wanitanya di Taman Hwa Seng, Seberang Perai Tengah di sini, pada Februari tahun lepas.

Cheong Teik Keon, 31, didakwa membunuh Tan Ching Chin, 24, di rumah mangsa di No 2703, Taman Hwa Seng, Jalan Rozhan, Alma, Seberang Perai Tengah jam 8.40 pagi pada 14 Februari tahun lepas.

Teik Keon dari Taman Lintang Makmur di Sungai Siput, Perak didakwa melakukan kesalahan itu mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh dan jika sabit kesalahan boleh dihukum mati.
Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Siti Nur Sakinah Ibrahim, manakala tertuduh diwakili, Ramkarpal Singh.

Akhbar melaporkan, kejadian 14 Februari tahun lepas, Ching Chin maut dipercayai ditikam Teik Keon yang dikatakan kecewa selepas mangsa berhasrat memutuskan hubungan cinta mereka.

Akhbar juga melaporkan, mangsa maut selepas ditikam suspek sebanyak tiga kali di badan dan perut ketika sedang mandi di tingkat atas rumahnya.


Ini pula 2 video yang memalukan pakatan pembangkang dan Anwar : KLIK SINI


Tiada ulasan:

Catat Komen