Ahad, 25 Mei 2014

09 di jelutong - Google Blog Search

09 di jelutong - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2014 03:49 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

&#39;tiger of <b>jelutong</b>&#39; karpal singh maut dalam kemalangan ngeri <b>di</b> gua <b>...</b>

Posted: 16 Apr 2014 03:01 PM PDT

Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh yang terkenal dengan jolokan 'Tiger of Jelutong', maut dalam satu kemalangan ngeri di kilometer 301.6, Lebuh Raya Utara-Selatan menghala arah utara berhampiran Gua Tempurung pada kira-kira pukul 1.30 pagi ini.
Turut terkorban dalam kemalangan berkenaan ialah pembantu peribadi beliau, Michael Cornandez. Difahamkan bahawa anaknya Ram Karpal dan pemandu telah  cedera parah. Dilaporkan terdapat 4 orang penumpang di dalam kereta. 

'ADMIN MEMOHON MAAF KERANA TERPAKSA REMOVE GAMBAR WAJAH MENDIANG DALAM KEMALANGAN TERSEBUT' HARAP MAKLUM.


Karpal yang dipercayai dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang kerana perlu menghadiri satu kes mahkamah mati di tempat kejadian akibat cedera parah.
Kemalangan berlaku apabila kenderaan jenis Toyota Alphard (KS9898) yang dinaiki Karpal melanggar sebuah lori (WTL 9909 ) yang memandu perlahan di lorong kiri dan cuba menukar laluan tanpa memberi isyarat. 


Untuk rekod, Karpal sebelum ini menjadi kontroversi apabila membantah pelaksanaan hudud. Selain itu beliau juga merupakan antara orang yang terkehadapan dalam menentang keputusan Mahkamah melarang penggunaan kalimah Allah dalam Bible bahasa Melayu di Semananjung Malaysia.


Kredit : Perak Today / WhatsApp / Terengganu Today / MyKMU/ UtaraNews

Tiada ulasan:

Catat Komen