Sabtu, 1 Februari 2014

09 di Butterworth - Google Blog Search

09 di Butterworth - Google Blog Search


Ambang 2014 Bersama Ustaz Azhar Idrus <b>Di Butterworth</b> | Nakhoda <b>...</b>

Posted: 23 Dec 2013 06:54 AM PST

Ambang 2014 Bersama Ustaz Azhar Idrus Di Butterworth

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

09 di kepala batas - Google Blog Search

09 di kepala batas - Google Blog Search


Lebuh raya PLUS arah <b>Kepala Batas</b> sesak akibat lori terbabas <b>...</b>

Posted: 20 Jan 2014 09:07 PM PST

Butterworth: Laluan Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) menghala Kepala Batas di sini, mengalami kesesakan luar biasa sepanjang lebih tiga kilometer (km) berikutan lori terbabas berdekatan Plaza Tol Sungai Dua di sini, pagi tadi.

Kemalangan berlaku selepas sebuah lori dikatakan hilang kawalan sebelum terbabas dan melangar sebuah van, berlaku berhampiran Plaza Tol Sungai Dua, kira-kira jam 9.30 pagi tadi.

Pengguna yang menggunakan laluan berkenaan terpaksa dilencongkan ke laluan lain berikutan kerja mengalihkan kedua-dua kenderaan terbabit dijalankan.

Bagaimanapun, tiada kemalangan jiwa dilaporkan berlaku dan pemandu lori serta van terbabit hanya mengalami kecederaan ringan.

Jurucakap polis berkata, kedua-dua kenderaan terbabit dalam perjalanan menghantar barang masing-masing sebelum lori yang dipandu laju itu terbabas
dan melanggar belakang van.

"Kemalangan itu berlaku di laluan paling kanan dan kita mengambil sedikit masa untuk mengalihkan lori dan van berkenaan.
"Akibat kemalangan itu, berlakunya kesesakan teruk sepanjang tiga kilometer
dan pengguna juga terpaksa dilencongkan ke laluan lain bagi mengelak kesesakan
lebih teruk," katanya.

Trafik di laluan itu mulai lancar kira-kira jam 11.15 pagi tadi.

09 di Bayan lepas - Google Blog Search

di Bayan lepas - Google Blog Search

09 di Bayan lepas - Google Blog Search


Sajian Restoran Cina Muslim <b>Di Bayan Baru</b> Lazat - MyNewsHub <b>...</b>

Posted: 27 Dec 2013 09:46 PM PST


PULAU Pinang sememangnya terkenal dengan gelaran syurga makanan dalam kalangan pelancong ke pulau mutiara itu sejak sekian lama.

Hidangan seperti Pasembor, Char Kuey Teow dan Nasi Kandar sudah popular dengan beberapa lokasi ikon di pulau itu seperti Line Clear dan Restoran Kapitan yang sering menjadi tumpuan ramai masing-masing kerana hidangan Nasi Kandar dan Beriyani mereka.

Pada 24 Disember lepas, rombongan 18 wakil media dari Kuala Lumpur tiba di Pulau Pinang dibawa oleh Tourism Malaysia tiba di Pulau Pinang pada kira-kira pukul 1.30 tengahari.

Rombongan disambut oleh Pegawai Tourism Malaysia Pulau Pinang Mohd Yusoff Hashim dan dibawa ke sebuah restoran masakan cina muslim yang bernama Chinese Muslim Restaurant (CMR) terletak di D'Piazza Mall di Bayan Baru, Pulau Pinang.

Premis CMR telah pun mendapat kelulusan halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bagi memastikan kualiti makanan dan kebersihan kekal terjamin mengikut syariat Islam pada Januari 2013.

Masakan di restoran itu dihasilkan oleh Chef muslim yang diambil bekerja dari wilayah autonomi Islam di Ning Xia, China.

Untuk rekod, Ningxia adalah sebuah kawasan Muslim yang terbesar di China.

Wakil media di jamu dengan masakan Ikan Siakap, sayuran ala China yang sungguh sedap dan menyelerakan.

Selesai menjamu selera makan tengahari, para wakil media bergambar bersama dengan petugas restora CMR yang cukup mesra. – MYNEWSHUB.MY

CMR02

CMR03

CMR04

CMR05

Oleh : IBNU KHUSAIRY ARIS

Sajian Restoran Cina Muslim Di Bayan Baru Lazathttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR01.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR01-150x150.jpgAuthor MNH Terkini,

PULAU Pinang sememangnya terkenal dengan gelaran syurga makanan dalam kalangan pelancong ke pulau mutiara itu sejak sekian lama. Hidangan seperti Pasembor, Char Kuey Teow dan Nasi Kandar sudah popular dengan beberapa lokasi ikon di pulau itu seperti Line Clear dan Restoran Kapitan yang sering menjadi tumpuan ramai masing-masing kerana hidangan...

PULAU Pinang sememangnya terkenal dengan gelaran syurga makanan dalam kalangan pelancong ke pulau mutiara itu sejak sekian lama. Hidangan seperti Pasembor, Char Kuey Teow dan Nasi Kandar sudah popular dengan beberapa lokasi ikon di pulau itu seperti Line Clear dan Restoran Kapitan yang sering menjadi tumpuan ramai masing-masing kerana hidangan Nasi Kandar dan Beriyani mereka. Pada 24 Disember lepas, rombongan 18 wakil media dari Kuala Lumpur tiba di Pulau Pinang dibawa oleh Tourism Malaysia tiba di Pulau Pinang pada kira-kira pukul 1.30 tengahari. Rombongan disambut oleh Pegawai Tourism Malaysia Pulau Pinang Mohd Yusoff Hashim dan dibawa ke sebuah restoran masakan cina muslim yang bernama Chinese Muslim Restaurant (CMR) terletak di D'Piazza Mall di Bayan Baru, Pulau Pinang. <strong>Premis CMR telah pun mendapat kelulusan halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) bagi memastikan kualiti makanan dan kebersihan kekal terjamin mengikut syariat Islam pada Januari 2013.</strong> <strong>Masakan di restoran itu dihasilkan oleh Chef muslim yang diambil bekerja dari wilayah autonomi Islam di Ning Xia, China.</strong> Untuk rekod, Ningxia adalah sebuah kawasan Muslim yang terbesar di China. Wakil media di jamu dengan masakan Ikan Siakap, sayuran ala China yang sungguh sedap dan menyelerakan. Selesai menjamu selera makan tengahari, para wakil media bergambar bersama dengan petugas restora CMR yang cukup mesra. - <strong>MYNEWSHUB.MY</strong> <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR02.jpg"><img class="size-full wp-image-223823 aligncenter" alt="CMR02" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR02.jpg" width="519" height="287" /></a> <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR03.jpg"><img class="size-full wp-image-223824 aligncenter" alt="CMR03" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR03.jpg" width="520" height="293" /></a> <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR04.jpg"><img class="size-full wp-image-223826 aligncenter" alt="CMR04" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR04.jpg" width="521" height="292" /></a> <a href="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR05.jpg"><img class="size-full wp-image-223827 aligncenter" alt="CMR05" src="http://mynewshub.my/wp-content/uploads/CMR05.jpg" width="519" height="287" /></a> Oleh : <strong>IBNU KHUSAIRY ARIS</strong>

Manjung Mari: Jambatan Ke2 Pulau Pinang <b>di Batu Maung</b> runtuh..

Posted: 06 Jun 2013 06:16 AM PDT

Apa yang tak kena, dan apa pula yang tak betul.... Lingkup 
wang rakyat....Lihat melalui video

Nasib baik ini projek kerajaan Persekutuan,, buatnya Projek Kerajaan PR Pulau Pinang,, banyak la modal Utusan Malaysia...

09 di permatang pauh - Google Blog Search

09 di permatang pauh - Google Blog Search


Anwar dicalonkan <b>di</b> Kajang, UMNO <b>Permatang Pauh</b> pulak <b>...</b>

Posted: 01 Feb 2014 12:30 AM PST


Ini adalah ulasan oleh seorang Blogger Pro UMNO yang membidas UMNO Permatang Pauh kerana meroyan bila Anwar Ibrahim dinamakan sebagai calon untuk PRK DUN Kajang baru-baru ini..

Dalam satu sidang media baru-baru ini, Ketua Bahagian UMNO yang baru Mohd Zaidi Hj Mohd Said atau lebih dikenali dengan nama Cikgu Zaidi mengumumkan akan mendedahkan kepada semua pengundi di Kajang siapakah Anwar Ibrahim sebenarnya.

Ini bertujuan untuk membantu menjana kemenangan bagi calon BN dalam PRK Kajang itu.. kononnya..

Bagi aku kenyataan media itu hanyalah satu kenyataan media golongan gila publisiti kerana jika perkara yang hendak didedahkan itu boleh mempengaruhi pengundi, ianya sepatutnya digunakan oleh UMNO untuk merampas Permatang Pauh.

Malangnya... dipercayai kerana pendedahan mereka itu berdasarkan 'auta' bukannya 'fakta' mereka akan menggunakannya di Kajang untuk membohongi pengundi di sana.

Kalau bukan 'auta' kenapa tidak didedahkan kepada pengundi di Permatang Pauh?.. takut pecah tembelang ke?

Itu pendapat aku... dan ini pula pendapat seorang Blogger Pro UMNO mengenai sidang media UMNO Permatang Pauh itu..


Sehingga kini rakyat Marhean yang tinggal serta mengundi di Permatang Pauh membisu seribu bahasa.
Mungkin dah mendapat azimat serta amanah dari langit Anwar akan membela rakyat didalam apa jua kesusahan yang mereka hadapi.
MKP gelak sampai sakit perut bila yang memperjuangkan nasib orang melayu serta UMNO permatang pauh bersuara.
Masih relevan lagikah UMNO disana. Rakyat memandang serta melihat apa saja yang dilakukan oleh pemimpin.
Mendapat kepercayaan rakyat amat sukar sekali jika masih ditakuk lama dan tidak mahu berubah. Kalau dah berubah memang bagus.
Menyakinkan Pengundi di Permatang Pauh diibaratkan bermimpin disiang hari.

Kah..Kah.. Kah.. Tepat sekali bila MKP katakan "Menyakinkan Pengundi di Permatang Pauh diibaratkan bermimpin disiang hari."..

Lagi apa katanya bacalah di SINI

Ini kenyataan Media dari sidang media itu.. panjang berjela tapi isinya hampas..

Keputusan ahli Parlimen Permatang Pauh , Dato Seri Anwar Ibrahim untuk bertanding PRK DUN Kajang merupakan satu lagi 'perlekehan demokrasi' secara terang-terangan yang di tunjukkan oleh Ketua Umum Pakatan Rakyat ini.Selepas Permatang Pauh , Penanti kini menjalar pula ke Kajang.Segala yang berlaku ini adalah semata-mata memenuhi nafsu serakah insan bernama Anwar Ibrahim yang tidak ada batas kepuasannya.

Seluruh negara juga mengetahui saat ini bahawa PKR terpalit dalam pergolakan dalaman yang amat serius.Perbalahan isu PKNS-AZMIN-KHALID , Larangan kemasukan Anwar ke negara matahari terbit dan di tambah pula isu tuntutan fasakh Naib Presiden PKR yang juga anak kesayangan Anwar telah memaksa Ketua Umum ini mengalihkan percaturan politik beliau.Sehari dua ini Anwar berjaya memadamkan semua kisah berikut di dada akhbar harian mahupun media alternatif.Inilah Anwar Ibrahim.

Ahli-ahli UMNO Bahagian Permatang Pauh seramai 17 ribu orang dan 70,760 ribu pengundi , sudah semestinya merasa terkilan dengan keputusan Dato Seri Anwar ini.Seluruh masyarakat Permatanag Pauh menyedari bahawa selama beliau menjadi MP Permatang Pauh beliau GAGAL melaksanakan amanah yang diberi.

Pencapaian beliau amat teruk sekali.Beliau tidak pernah mengambil tahu masalah rakyat malahan tidak berminat langsung untuk membantu rakyat.Orang Permatang Pauh di buat seperti anak terbuang , sakit demam , mati , kahwin , susah perit , banjir dan sebarang kecelakaan menimpa beliau tidak kisah langsung,Anwar benar-benar memperlihatkan sikap angkuhnya , bangga diri , sombong dan hipokrit terlampau terhadap orang Permatang Pauh.

Malahan ketika masyarakat Tionghua sibuk dengan persiapan menyambut Tahun Baru Cina , Anwar tidak peduli langsung dengan pengundi cina yang miskin dan tidak mampu membuat apa-apa persiapan , ketika BN Permatang Pauh turun ke padang menyampaikan bantuan pada 300 masyarakat Tionghua baru-baru ini , Anwar dengan bangganya mengumumkan bahawa beliau terpaksa menawar diri bertanding di Kajang kerana itu adalah kehendak Parti kononnya.Masyarakat Tionghua Permatang Pauh pasti tidak akan merasai manisnya limau mandarin Anwar Ibrahim Ahli Parlimen mereka yang mungkin mereka rindui.

Sekian lama orang Permatang Pauh hanya mampu bertanya 'dimana Anwar?' ketika mereka memerlukan khidmat Ahli Parlimen yang selama ini menanam tebu di bibir , contohnya ketika musibah kebakaran dan banjir baru-baru ini , Anwar lesap entah ke mana.Percayalah wahai orang Kajang bahawa anda juga akan menjadi seperti kami di Permatang Pauh andai termakan janji manis beliau.Anwar tidak boleh berubah lagi , dia meletakkan dirinya atas kasta yang amat tinggi berbanding pengundi-pengundi yang mengangkat darjatnya itu.

Menyedari hakikat itu , kami di Permatang Pauh berharap pengundi-pengundi Kajang tidak akan tertipu dengan agenda peribadi Anwar dan kuncu-kuncunya.Ingin saya tegaskan disini bahawa sekiranya BN membuat keputusan untuk bertanding maka UMNO Bahagian Permatang Pauh secara sukarela akan menghantar seramai 30 orang petugas sepenuh masa yang akan terlibat sepanjang kempen berlangsung.Kami akan hadir di sana dengan segala maaklumat , bahan dan fakta mengapa Anwar tidak boleh di menangkan di Kajang.

Dalam masa yang sama sebuah lagi pasukan akan berkempen di Permatang Pauh dengan berkunjung ke segenap kampung dan taman perumahan dalam Parlimen Permatang Pauh bagi mendapat dan mendedahkan segala masalah rakyat di Permatang Pauh yang Anwar tidak selesaikan sekian lama.

Moga segala pendedahan , kejutan dan kempen yang akan kami lakukan sepanjang PRK Kajang akan membuka mata para pengundi DUN Kajang untuk menolak insan bernama Anwar Ibrahim ini.

Sekian

Mohd Zaidi Hj Mohd Said 
Ketua UMNO Bahagian Permatang Pauh
30 Januari 2014


Kesimpaulan dari kenyataan media ini ialah.. penulis kenyataan media itu jelas kurang cerdik kerana gagal membezakan tugas Ahli Parlimen dan ADUN..

09 di Bukit jambul - Google Blog Search

di Bukit jambul - Google Blog Search

09 di Bukit jambul - Google Blog Search


Sedih Tengok Dua Kucing Ni Mati Ketika <b>...</b> - MyNewsHub.My

Posted: 24 Jan 2014 12:57 AM PST


LULUH hati seorang pekerja restoran apabila tiga kucing kesayangannya mati akibat kebakaran yang berlaku di unit pangsapurinya di Bukit Jambul, Georgetown.

Lebih menyedihkan, dua daripadanya mati dalam cubaan melompat keluar dari kediaman Suraya Ismail, 28, yang terletak di tingkat 14.

Kucing yang ketiga pula mati akibat lemas selepas terperangkap di ruang tamu rumah unit berkenaan.

Suraya yang bergegas balik selepas mendapat panggilan mengenai kebakaran tersebut hanya mampu menangis selepas diberitahu mengenai kejadian yang menimpa kucing-kucingnya.

"Daniel berusia setahun, Eddy, lapan bulan dan Shasha baru berusia sebulan.

"Saya jumpa Daniel di tepi jalan setahun yang lalu. Saya sedih apabila barang-barang saya musnah, tapi hati saya lebih remuk mengenangkan kematian kucing-kucing saya," ujarnya dalam keadaan teresak-esak.

Suraya tidak bercadang untuk memelihara kucing lain buat masa yang terdekat ini.

Kebakaran dipercayai bermula dari ruang tamu, namun ia tidak merebak ke bahagian lain di unit tersebut.

Menurut Ketua Pegawai Operasi Bomba dan Penyelamat Jalan Perak, Roslan Ahmad, sebanyak empat jentera dan 25 anggota dari Jalan Perak dan Bayan Baru bergegas ke tempat kejadian selepas mendapat panggilan pada jam 3.41 petang.

"Bagaimanapun, ia terlebih dahulu berjaya dipadamkan oleh pasukan sukarela Bomba Bukit Bendera dan pengurusan pangsapuri ," ujarnya.

(Laporan asal: The Star)

Sedih Tengok Dua Kucing Ni Mati Ketika Selamatkan Dirihttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/kucing-died.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/kucing-died-150x150.jpgAuthor MNH myHangat,,,

LULUH hati seorang pekerja restoran apabila tiga kucing kesayangannya mati akibat kebakaran yang berlaku di unit pangsapurinya di Bukit Jambul, Georgetown. Lebih menyedihkan, dua daripadanya mati dalam cubaan melompat keluar dari kediaman Suraya Ismail, 28, yang terletak di tingkat 14. Kucing yang ketiga pula mati akibat lemas selepas terperangkap di ruang...

LULUH hati seorang pekerja restoran apabila tiga kucing kesayangannya mati akibat kebakaran yang berlaku di unit pangsapurinya di Bukit Jambul, Georgetown. Lebih menyedihkan, dua daripadanya mati dalam cubaan melompat keluar dari kediaman Suraya Ismail, 28, yang terletak di tingkat 14. Kucing yang ketiga pula mati akibat lemas selepas terperangkap di ruang tamu rumah unit berkenaan. Suraya yang bergegas balik selepas mendapat panggilan mengenai kebakaran tersebut hanya mampu menangis selepas diberitahu mengenai kejadian yang menimpa kucing-kucingnya. <strong>"Daniel berusia setahun, Eddy, lapan bulan dan Shasha baru berusia sebulan.</strong> <strong>"Saya jumpa Daniel di tepi jalan setahun yang lalu. Saya sedih apabila barang-barang saya musnah, tapi hati saya lebih remuk mengenangkan kematian kucing-kucing saya,"</strong> ujarnya dalam keadaan teresak-esak. Suraya tidak bercadang untuk memelihara kucing lain buat masa yang terdekat ini. Kebakaran dipercayai bermula dari ruang tamu, namun ia tidak merebak ke bahagian lain di unit tersebut. Menurut Ketua Pegawai Operasi Bomba dan Penyelamat Jalan Perak, Roslan Ahmad, sebanyak empat jentera dan 25 anggota dari Jalan Perak dan Bayan Baru bergegas ke tempat kejadian selepas mendapat panggilan pada jam 3.41 petang. <strong>"Bagaimanapun, ia terlebih dahulu berjaya dipadamkan oleh pasukan sukarela Bomba Bukit Bendera dan pengurusan pangsapuri ,"</strong> ujarnya. <strong>(Laporan asal: The Star)</strong>