Ahad, 25 Mei 2014

09 di kepala batas - Google Blog Search

09 di kepala batas - Google Blog Search


gempar !! helikopter latihan tudm terhempas <b>di kepala batas</b>

Posted: 21 May 2014 11:29 PM PDT

Jangan terkejut, ini salah satu bentuk latihan pendaratan kecemasan yang dilakukan oleh pihak TUDM bagi memastikan kesiapsiagaan mereka dalam menghadapi apa jua kemungkinan..
TERKINI ! GERAI MELAYU <b>DI KEPALA BATAS</b> PULAK JADI <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2014 04:30 PM PST

Isu perobohan gerai peniaga kecil Melayu terus rakus &  berleluasa  oleh kerajaan DAP .  Kali ini ia berlaku di kawasan Parlimen Kepala Batas iaitu di  sepanjang jalan Pinang Tunggal &   Bertam . 

Mereka telah diberikan notis tidak dibenarkan berniaga serta merta   oleh MPSP & tiada sebarang penangguhan .  Selain itu , kompaun RM150 juga dikenakan setiap satu gerai . 

Seramai 32 orang peniaga Melayu terlibat  hasil kezaliman kerja tangan  Guan Eng & DAP .   Dalam sekelip mata sahaja , tempat mereka mencari rezeki secara kecil-kecilan  untuk keluarga selama 8 tahun akan hilang dalam sekelip mata. 

Peniaga pisang goreng, Rosilah Kalimin, 50, berkata, dia telah menjalankan perniagaan di situ sejak lapan tahun lalu melalui permit perniagaan sementara dikeluarkan oleh MPSP.

"Selama ini kami membayar RM15 sebulan kepada MPSP untuk memperoleh permit sementara itu kerana permohonan untuk mendapatkan lesen menjaja tidak dikeluarkan.

"Melalui perniagaan ini, dapatlah saya membantu suami membesarkan empat orang anak dan jika ditutup saya akan kehilangan punca pendapatan yang bakal menjejaskan ekonomi keluarga kami," katanya ketika ditemui di sini hari ini.

Peniaga air kelapa, Jeffry Mohd. Zain, 46, pula berkata, sepatutnya mereka diberi kebenaran untuk meneruskan perniagaan masing-masing kerana hanya beroperasi antara pukul 10 pagi dan 5 petang setiap hari.

"Perniagaan ini dikesan tidak langsung mengganggu lalu lintas di kawasan ini kerana pembeli boleh meletakkan kereta mereka di tepi laluan tanpa mengganggu aliran trafik.

"Berilah peluang kepada kami untuk mencari pendapatan kerana boleh dikatakan kami hanya bergantung kepada perniagaan ini untuk menyara keluarga masing-masing," katanya.

Untuk rekod , kerajaan DAP memiliki rekod cemerlang menghapuskan hanya  gerai peniaga Melayu di P.Pinang .  Mata mereka akan sakit jika terlihat  gerai Melayu berniaga di tepi jalan bagi manambah pendapatan keluarga.

Guan Eng dan Jeff Ooi kucing kurap yang biadap sudah tentu senyum sahaja Penguatkuasa Melayu yang menurut arahan ini hanya menjalankan tugas merampas barangan peniaga yang dikatakan berniaga di tepi jalan  serta dikatakan tiada lesen

Contohnya  :

gerai buah di jalan Permatang Pauh dirobohkan MPSP  

Gerai Melayu Teluk Bahang yang membangkitkan kemarahan penduduk kampung


Peniaga gerai Wanita Melayu sampai pengsan bila gerainya di roboh kerajaan DAP 

    Peniaga Melayu di Persiaran Gurney 


09 di jelutong - Google Blog Search

09 di jelutong - Google Blog Search


BLOG PENANG: 09 <b>di jelutong</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2014 03:49 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

&#39;tiger of <b>jelutong</b>&#39; karpal singh maut dalam kemalangan ngeri <b>di</b> gua <b>...</b>

Posted: 16 Apr 2014 03:01 PM PDT

Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh yang terkenal dengan jolokan 'Tiger of Jelutong', maut dalam satu kemalangan ngeri di kilometer 301.6, Lebuh Raya Utara-Selatan menghala arah utara berhampiran Gua Tempurung pada kira-kira pukul 1.30 pagi ini.
Turut terkorban dalam kemalangan berkenaan ialah pembantu peribadi beliau, Michael Cornandez. Difahamkan bahawa anaknya Ram Karpal dan pemandu telah  cedera parah. Dilaporkan terdapat 4 orang penumpang di dalam kereta. 

'ADMIN MEMOHON MAAF KERANA TERPAKSA REMOVE GAMBAR WAJAH MENDIANG DALAM KEMALANGAN TERSEBUT' HARAP MAKLUM.


Karpal yang dipercayai dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang kerana perlu menghadiri satu kes mahkamah mati di tempat kejadian akibat cedera parah.
Kemalangan berlaku apabila kenderaan jenis Toyota Alphard (KS9898) yang dinaiki Karpal melanggar sebuah lori (WTL 9909 ) yang memandu perlahan di lorong kiri dan cuba menukar laluan tanpa memberi isyarat. 


Untuk rekod, Karpal sebelum ini menjadi kontroversi apabila membantah pelaksanaan hudud. Selain itu beliau juga merupakan antara orang yang terkehadapan dalam menentang keputusan Mahkamah melarang penggunaan kalimah Allah dalam Bible bahasa Melayu di Semananjung Malaysia.


Kredit : Perak Today / WhatsApp / Terengganu Today / MyKMU/ UtaraNews

09 di Bayan lepas - Google Blog Search

09 di Bayan lepas - Google Blog Search


Acara kesembilan HIKMAH <b>di Bayan Lepas</b>, Pulau Pinang 22 Feb <b>...</b>

Posted: 06 Mar 2014 10:49 PM PST

Sejak pertengahan 2013 ada pihak ingin membawa acara HIKMAH ke Pulau Pinang. Melihat kalendar tahun itu di mana 2-3 acara sudah dirancang, tarikh sekitar penghujung Oktober atau awal November pun dicadangkan. Namun atas sebab yang tak pasti apa, pihak tersebut menundakan rancangan tanpa menetapkan tempoh. Tidak lama kemudian muncul pihak lain dari Pulau Pinang mahu membawa acara lalu iapun menjadi kenyataan.
Pulau Pinang sebagai tempat ke-9 HIKMAH agak unik kerana situasi orang Melayu sana yang kelihatan menuju menjadi seperti nasib orang Melayu di Singapura. Di negara pulau itu mereka menjadi minoriti yang dikuasai bangsa asing berketurunan pendatang dan bukan Islam. Pulau Pinang juga sudah begitu, cuma belum terlalu teruk lagi kerana orang Melayunya masih ramai, cuma ada perpecahan yang menyebabkan kepentingan mereka susah hendak diperjuangkan dengan lebih berkesan.
Sebetulnya pihak kami sendiri ada menyimpan hasrat untuk mengadakan acara di wilayah yang dikenali sebagai Pulau Mutiara ini sejak acara ke-3 HIKMAH berlangsung di Lumut, Perak 27 Januari 2013. Ini kerana pulau itu dilihat sebagai satu tempat jejak bertapak penjajah Inggeris yang sangat penting. Kami percaya dari situlah Perjanjian Pangkor 1874 dirancang sehingga Perak mula dicengkam diikuti beberapa negeri Melayu lain. Maka itu kedatangan kami ke Pulau Pinang sangatlah tepat. Disokong semangat membara anak-anak sana yang sanggup mengenepikan perbezaan ideologi politik dan pegangan fikrah, saya melihat ia menampilkan organisasi dan keterlibatan pihak tempatan terbaik sejak HIKMAH diasaskan 12 Oktober 2012. Untuk makluman ini adalah artikel yang ke 121 di blogspot ini.

Persediaan untuk acara...

1. 3 acara HIKMAH akan datang dan Maulidur Rasul

2. Aura HIKMAH mula membara di Pulau Pinang...

3. Aku naik saksi tiada yang disembah melainkan Allah dan Muhammad adalah rasulNya

4. Mutiara HIKMAH sebagai jambatan ke Aceh dan penyatuan Alam Melayu?

Apa yang berlaku sepanjang acara...

1. HIKMAH IX - Semangat membara orang Pulau Pinang

2. HIKMAH IX - Sokongan atasan dalam melestarikan satu perjuangan

3. HIKMAH IX - Menangani ancaman terhadap umat Islam melalui ukhuwah yang kuat

Kertas kerja atau/dan perkongsian rasa yang telah dipersembahkan...

1. Penempatan awal Melayu di Pulau Pinang - Roslan Saadon dari NGO Peradaban
2. Wang Fiat dan keruntuhan ekonomi Orang Melayu - Amirul Haji Mohamad, jururunding utama AHM Creates,  firma khidmat nasihat kewangan Islam. Penerbit dan hos rancangan "Islamic Finance" di Capital TV, UNIFI
3. Tujuh Wasiat Raja-raja Melayu – Shamsul Yunos,  wartawan dan aktivis media bebas
4. Mencari Jati Diri Melayu Melalui Peninggalan Sejarah  – Radzi Sapiee, presiden dan pengasas HIKMAH, penulis trilogi novel "Berpetualang ke Aceh"
5. Ancaman terhadap Akidah Umat Islam -  Sheikh Raja Aman bin Raja Mokhtar, pemimpin Tariqat Shah Naqshband Az-Zainiyyah

Antara yang dapat dikongsikan dengan butiran di blogspot...

1. Kertas kerja HIKMAH IX - Wang Fiat dan Keruntuhan Ekonomi Orang Melayu

2. Kertas kerja HIKMAH IX - Tujuh Wasiat Raja-raja Melayu Video sekitar HIKMAH IX - Dari selawat ke 'rompakan' perbankan dan wang kertas

Acara susulan yang ada kena-mengena...

1. Ukhwah Pendekar Malaiu di Balik Pulau

Acara juga boleh diikuti melalui video klip...

1. Video sekitar HIKMAH IX - Dari selawat ke 'rompakan' perbankan dan wang kertas

2. Video sekitar HIKMAH IX - Wasiat raja-raja Melayu dan ancaman terhadap umat Islam


09 di Gelugor - Google Blog Search

09 di Gelugor - Google Blog Search


SAMSENG DAP MENGAMUK <b>DI GELUGOR</b> <b>...</b> - UtaraNews

Posted: 22 May 2014 09:53 AM PDT

Kem DAP yang ketuai oleh RamKarpal nampaknya telah bermain kotor dalam proses berkempen di PRK Bukit Gelugar apabila mula melakukan tindakan keji dengan merosakkan Bilborard-bilboard kempen calon dari PCM, Datuk Huan Chen Guan.

Beberapa Bilboard kempen PCM di sekitar Bukit Gelugor yang mengfokuskan kepada pembangunan perumahan untuk rakyat berpendapatan rendah telah dirosakkan oleh pihak yang kurang senang dengan isu yang cuba diketengahkan oleh Datuk Huan.

Pihak yang melakukan hal ini jelas sekali berang dengan isu yang diketengahkan oleh pihak PCM kerana rakyat di P.Pinang khususnya Melayu dan dan lain-lain kaum yang berpendapatan rendah sudah maklum bahawa bilangan perumahan sederhana dan rendah di negeri ini sangat sedikit bilangannya

Yang pesat membangun hanyalah rumah-rumah mewah yang secara jelas menguntungkan pihak yang kaya sahaja. Hal ini telah membuktikan bahawa perjuangan DAP pimpinan Lim Guan Eng membela rakyat berpendapatan rendah di P.Pinang di mana majoritinya Melayu hanya satu retorik palsu sebelum PRU.-UtaraNews.com